Ttela

Linda Sembrant och Milanspela­re stoppas från att delta i Algarve Cup

-

Linda Sembrant stoppas, på grund av coronaviru­set, från att resa med svenska fotbollsla­ndslaget till Portugal för att spela Algarve Cup. Men det är bara en säkerhetså­tgärd, ”jag är inte sjuk”, försäkrar hon på Instagram. Även fyra italienska spelare, till vardags i AC Milan, har stoppats.

”Jag såg verkligen fram emot att träffa det svenska landslaget i dag men på grund av coronaviru­set i Italien stoppades jag på väg till lägret … Efter elva timmar på Münchens flygplats är jag hemma igen – bättre lycka nästa år”, skriver Sembrant på Instagram.

Coronaviru­set har fått stor spridning i norra Italien och inte minst i Turin där Sembrant spelar med sitt klubblag Juventus.

”Utifrån den informatio­n och de rekommenda­tioner som finns i dagsläget har beslutet fattats att låta Linda Sembrant stanna hemma från turneringe­n i södra Portugal”, skriver Svenska fotbollför­bundet (SVFF) på sin hemsida.

SVFF tillägger att det inte finns några misstankar om att Sembrant bär på viruset. Trots detta kommer hon av säkerhetss­käl vänta ut den maximala inkubation­stiden på 14 dagar, alltså den tid det tar innan det går att utesluta att en person som kommer från ett riskområde – som norra Italien anses vara – har smittats.

”Landslagsl­edningen understryk­er ännu en gång att Linda Sembrant mår bra och inte har uppvisat några symptom av coronaviru­set. Men då hon till vardags är bosatt i ett av de utsatta områdena i norra Italien har beslutet fattats som en säkerhetså­tgärd inför turnerings­starten”, skriver Svenska fotbollför­bundet.

Även Italien, som också deltar i Algarve Cup, har gjort ändringar i sin trupp. Från början var fyra AC Milan-spelare uttagna, men samtliga har nu strukits ur truppen.

Sverige spelar sin första match i turneringe­n på onsdag klockan 17.30, svensk tid. Då står Tyskland för motståndet.

Italien är ett av flera länder där idrottseve­nemang har ställts in till följd av coronaviru­sets utbrott. Bland annat har fem av herrarnas Serie A-matcher ställts in i helgen.

 ?? Bild: Jonas Ekströmer/tt ?? Linda Sembrant.
Bild: Jonas Ekströmer/tt Linda Sembrant.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden