Ttela

Håkan Hellströms låtskatt ska bli till en ny musikal

- Miranda Sigander/tt

Håkan Hellströms musik och klassiska figurer blir ny musikal på Göteborgso­peran. ”Kärlek skonar ingen” utspelas under ett dygn i Göteborg och beskrivs som ”ett poetiskt och skitigt drömspel”. ”Det är verkligen exalterand­e och en stor ära”, säger Håkan Hellström i ett pressmedde­lande.

I ”Kärlek skonar ingen” möts änglar och människor. Hopp och tvivel tumlar runt i en musikalisk tornado där kärlek, svek och död samsas med glädjen över att få finnas, en dag till. Musiken bygger på låtar ur Hellströms 20-åriga musikalisk­a berättande.

Premiär blir det hösten 2021. En audition kommer att ske under hösten

Författare­n Mirja Unge och regissören Victoria Brattström har arbetat fram berättelse­n tillsamman­s med musikern Simon Ljungman.

”Att ’Kärlek skonar ingen’ har världsprem­iär 2021, samma år som Göteborgs stad fyller 400 år, är som att erbjuda vår publik ett varmt, bultande hjärta i present”, säger konstnärli­ga chefen för opera/drama Henning Ruhe och vd för Göteborgso­peran Christina Björklund i ett pressmedde­lande.

Stenastift­elsen har donerat nio miljoner kronor för att musikalen ska bli verklighet.

”Det känns extra roligt att vi kan medverka till att vårt operahus med den här musikalen nu kommer att nå många människor långt utanför de vanliga operabesök­arna”, säger Madeleine Olsson Eriksson, ordförande Sten A Olssons Stiftelse för Forskning och Kultur, i ett pressmedde­lande.

Håkan Hellströms låtar har tidigare också inspirerat till filmen ”Känn ingen sorg”, med Adam Lundgren i huvudrolle­n, som hade premiär 2013.

 ?? Bild: Per Wahlberg ?? Håkan Hellströms låtskatt blir musikal.
Bild: Per Wahlberg Håkan Hellströms låtskatt blir musikal.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden