Ttela

Tegnell: För närvarande en stabil situation

-

CORONAVIRU­SET

Sverige får dagligen mellan 100 och 200 coronafall. Hittills är cirka 2 500 personer bekräftat smittade och 42 personer har avlidit, enligt ny statistik från Folkhälsom­yndigheten.

– Vi har för närvarande en stabil situation, sade Anders Tegnell, statsepide­miolog vid Folkhälsom­yndigheten vid den dagliga presskonfe­rens där en lägesbild kring smittsprid­ningen i Sverige ges.

En viss ökning har noterats av fall hos personer över 70 år. Samtidigt är trycket på intensivvå­rden fortfarand­e störst i Stockholm.

Enligt Tegnell testar man mer och mer för covid-19. Totalt har hittills cirka 24 000 individer testats.

– Vi testar så mycket som laboratori­um och vården hinner med just nu.

Närmare 160 patienter smittade av det nya coronaviru­set intensivvå­rdas eller har intensivvå­rdats i Sverige, enligt gårdagens siffror från

Svenska intensivvå­rdsregistr­et (SVR).

Totalt rör det sig om 157 patienter, vilket kan jämföras med 103 patienter i måndags. Närmare 76 procent av de som får eller har fått intensivvå­rd tillhör en riskgrupp – antingen hög ålder och/ eller personer med en underligga­nde sjukdom som diabetes eller en kronisk hjärt-lungsjukdo­m.

Hittills är den yngsta som smittats av coronaviru­set och som fått intensivvå­rd i Sverige 21 år gammal och den äldsta är 86 år gammal. Medianålde­rn är 64 år.

I Region Skåne får sex patienter i nuläget intensivvå­rd, vilket kan jämföras med tre patienter i tisdags. Antalet som vårdas på sjukhus med covid-19 uppgick i går till 21 personer, enligt ett pressmedde­lande från Region Skåne. (TT)

 ?? Foto: Claudio Bresciani/tt ?? Statsepide­miolog Anders Tegnell vid Folkhälsom­yndigheten­s pressträff i går.
Foto: Claudio Bresciani/tt Statsepide­miolog Anders Tegnell vid Folkhälsom­yndigheten­s pressträff i går.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden