Ttela

Harrelson får tillfällig stand in i Ruben Östlunds film

- Maria Domellöf-wik maria.domellof@gp.se

Woody Harrelson får inte flyga till Sverige. Coronakris­en hindrar den amerikansk­a storstjärn­an från att medverka i Ruben Östlunds nya film ”Triangle of sadness”. – De är ju lite pressade just nu, och tvingas flytta om en del av scenerna, säger Mikael Fellenius, vd för Film i Väst om filminspel­ningen i Trollhätta­n.

Den trefaldigt Oscarsnomi­nerade skådespela­ren skulle ta sig an rollen som sjökapten på lyxkryssar­en i Ruben Östlunds nya film ”Triangle of sadness”. Inspelning­en är redan i full gång. Coronakris­en omöjliggör dock för Woody Harrelson att vara på plats i Trollhätta­n, där det existentie­lla klasskamps-dramat just nu spelas in.

– Woody kommer till Trollhätta­n senare i stället, hälsar producente­n Erik Hemmendorf­f på måndagskvä­llen efter en hektisk inspelning­sdag i Film i Västs studio.

Men att sjökaptene­n Harrelson lyser med sin frånvaro ställer givetvis till med logistiska problem för regissören Ruben Östlund och resten av filmteamet.

– Det är full aktivitet i studion där de just nu spelar in centrala scener. De är av förklarlig­a skäl lite pressade nu, flyttar om och sparar några av de scener de skulle spelat in med Woody Harrelson till senare, berättar Mikael Fellenius, vd för Film i Väst.

I veckan har i stället regissören och producente­n Axel Danielsson på filmbolage­t Plattform fått agera stand in – som kaptenens röst.

En stor del av filmens handling är förlagd till en ö i den grekiska arkipelage­n.

– Precis som alla andra så avvaktar de och ser hur de det blir med resor och annat som planeras framöver, säger Mikael Fellenius.

– De jobbar på det och försöker tänka ut andra scenarier och hitta andra lösningar.

Ulrika Grönérus, kommunikat­ionschef på Film i väst, berättar att det precis som för andra filminspel­ningar och jobb just nu råder en enda stor osäkerhet. Östlunds ”Triangle of sadness” är tänkt att vara klar först i maj 2021.

– Så de har ändå lite tid att spela med. Planen är att komma utomlands i sommar, efter en klippfas. Just nu gör de precis som vi alla gör under coronakris­en: väntar på besked, säger hon.

 ?? Bild: Björn Larsson Rosvall ?? Ruben Östlund under inspelning­en av nya filmen ”Triangle of sadness”. Här instruerar han bästsäljar­författare­n Camilla Läckberg.
Bild: Björn Larsson Rosvall Ruben Östlund under inspelning­en av nya filmen ”Triangle of sadness”. Här instruerar han bästsäljar­författare­n Camilla Läckberg.
 ?? Bild: Richard Shotwell ?? Woody Harrelson under premiären av ”Zombieland: Double Tap” i Los Angeles, i oktober 2019.
Bild: Richard Shotwell Woody Harrelson under premiären av ”Zombieland: Double Tap” i Los Angeles, i oktober 2019.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden