Ttela

Fakta: Ava Max om …

- Ann Edliden/tt

Nya låten ”Kings and queens” låter kusligt lik som Ankie Baggers gamla hit ”Where were you last night” i refrängen, en låt Ava Max naturligtv­is inte hade hört när TT:S reporter påpekar likheterna.

– En svensk låt? Från 1989? Jag måste skriva upp efternamne­t och lyssna på den direkt vi har lagt på, säger hon när TT når henne på telefon i Los Angeles.

Hon beskriver staden som en spökstad på grund av coronaviru­sets spridning, som gör att många håller sig inomhus.

– Alla i mataffären har handskar och munskydd. Jag är glad att man får gå ut, jag hade blivit galen annars. Jag skrev faktiskt en ny låt för ett par dagar sedan, inspirerad av den här konstiga tiden, säger hon.

När Ava Max besökte Sverige för ett år sedan var hon med om

Shellbacks­amarbetet:

”Jag vet att Shellback är svensk. Titeln på låten är hemlig just nu men inte så länge till. Det är en väldigt poppig låt och vi hade kul när vi gjorde den men det är allt jag får säga just nu.”

Nya albumet:

”Vi bestämde oss för att bara släppa singlar i början av min karriär. Efter det att ’Sweet but psycho’ blev en hit ville jag inte släppa något bara för sakens skull. Vi hoppas på att albumet släpps i sommar om det inte skjuts fram. Vilket jag hoppas det inte gör, men vem vet?”

Att bli jämförd med Lady Gaga:

”Det är inget nytt att folk jämför oss. Det är en otrolig ära, jag tycker personlige­n att hon är ett geni. Jag tror att det kan vara att vi båda är korta, blonda och gör popmusik. Det kan också vara våra mörka röster. Jag hade gärna träffat henne någon gång, men det har inte hänt ännu.”

en trafikolyc­ka i Stockholm, men klarade sig undan med blotta förskräcke­lsen. Hon hade aldrig varit utanför USA före Sverigebes­öket. Vågar du komma tillbaka efter den upplevelse­n?

– Om jag ska vara ärlig så var det inte den värsta trafikolyc­kan jag har varit med om. Jag känner mig inte rädd och jag älskade Sverige.

 ?? Bild: Joel C Ryan Bild: Chris Pizzello/ap/tt ?? Ava Max slog igenom med ”Sweet but psycho”.
Bild: Joel C Ryan Bild: Chris Pizzello/ap/tt Ava Max slog igenom med ”Sweet but psycho”.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden