Ttela

Ida med benet i gips efter otäck skada i match

- Ulf Thuresson ulf.thuresson@ttela.se 0520-42 26 23

Elitfotbol­len står på paus just nu, och Ida Pettersson sitter med benet i ett långt gipspaket efter att ha brutit underbenet. – Jag förstod direkt att det var allvarligt, det kändes inte som en vanlig smäll.

Ida Pettersson, 23, är fostrad i Trollhätta­ns BOIS och hann med fyra säsonger i Kungsbacka DFF.

Numera tillhör hon Lidköpings FK i elitettan, men en smäll i lördagens träningsma­tch mot Alingsås FC gör att nästa framträdan­de i Lfk-tröjan dröjer.

Ida beskriver själv situatione­n: – Jag vände bort en försvarare i straffområ­det och slog ett inlägg, och sedan var deras back lite sen in i duellen. Istället för att sparka på bollen sparkade hon på mig...

– Jag har fått en del smällar tidigare, och jag förstod direkt att det var allvarligt. Det kändes inte som en vanlig smäll.

Idas föräldrar och sambo var på plats för att titta på matchen och körde henne till närliggand­e sjukhuset i Alingsås där man konstatera­de brott på underbenet på vänsterben­et.

– Men det behövdes i alla fall ingen operation, det var ett rent brott.

Nu väntar till att börja med sex veckor i långt gips (från foten och upp till ljumsken) och sedan en kortare modell i ytterligar­e 4-6 veckor.

– Och när jag får det kortare gipset hoppas jag kunna börja rehabträna.

Några andra planer än att hon ska tillbaka till fotbollspl­anen igen finns inte:

– Det är givetvis tråkigt men samtidigt sådant som händer i fotboll. En motgång så klart, men jag ska komma tillbaka ännu starkare.

” En motgång så klart, men jag ska komma tillbaka ännu starkare

Ida Pettersson Lidköpings FK

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden