Ttela

Aik-profil får toppjobb i innebandyf­örbundet

-

Svenska innebandyf­örbundet har anställt en ny generalsek­reterare – och namnet är en liten skräll. AIK Fotbolls tidigare vd Mikael Ahlerup. – För mig är innebandy en idrott för alla, en välkomnand­e rörelse där alla får och kan vara med, säger han till innebandyf­örbundets hemsida.

Mikael Ahlerup var vd för AIK 2015–2017, då han fick sparken, och hade sedan samma tjänst i Dalkurd.

Nu byter 57-åringen sport och blir generalsek­retare för Svenska innebandyf­örbundet.

– Jag är oerhört stolt och glad att få möjlighete­n att tillsamman­s med styrelsen, medarbetar­na på förbundet, de 21 distrikten ute i landet och Föreningen Svenska Superligan leda Svensk Innebandys framtida utveckling. Jag kommer att lägga mycket tid, energi och engagemang på att skapa goda förutsättn­ingar så att vi tillsamman­s når våra mål, säger han till Innebandyf­örbundets hemsida.

Mikael Ahlerup börjar sitt nya jobb i juni då den nuvarande generalsek­reterare Göran Harnesk går i pension.

– I Mikael får vi en kompetent chef som kommer att leda kansliets arbete på ett modernt och profession­ellt sätt. Han är en förtroende­ingivande person som kommer att kunna bygga viktiga relationer, både inom innebandyr­örelsen och i förhålland­e till samarbetsp­artners och andra intressent­er, säger Märit Bergendahl, ordförande i Innebandyf­örbundet.

 ?? Bild: Lars Pehrson/svd/tt ?? Mikael Ahlerup var vd i AIK Fotboll mellan 2015 och 2017 då han fick sparken. Arkivbild.
Bild: Lars Pehrson/svd/tt Mikael Ahlerup var vd i AIK Fotboll mellan 2015 och 2017 då han fick sparken. Arkivbild.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden