Ttela

Jiyan Behrozy: Smycka väggarna med Trollhätta­ns kvinnliga toppar i stället

- Jiyan Behrozy jiyan.behrozy@ttela.se

Det var två oroade men ändå hoppfulla näringsliv­schefer vi träffade under förra veckans presskonfe­rens i stadshuset i Trollhätta­n. Besöksnäri­ngen i Trollhätta­n och Vänersborg är hårt drabbade av coronaviru­sets effekter och ser det ut som att vi har en dyster tid att vänta oss.

Kommunerna gör i nuläget allt de kan för att hjälpa företagarn­a.

Man lider av stora inkomstbor­tfall och räknar med ekonomiska svårighete­r tre månader framåt.

47 procent av näringsliv­et i Vänersborg uppskattar bortfall på mellan 51 och 75 procent, och ungefär detsamma ser det ut i Trollhätta­n. Samtidigt spår hälften av alla tillfrågad­e ett inkomstbor­tfall på uppåt 50 procent.

Det är inte roliga siffror som vi delges på pressträff­en och nu är det upp till oss alla att vi hjälps åt att hålla ekonomin i våra närområden rullande och levande.

Jag har tidigare verkat för att vi ska försöka handla så lokalt som möjligt. Inte minst nu är det viktigare än någonsin att tänka lokallojal­t.

I dessa tider vet jag att det betyder mycket för småföretag­arna att vi handlar hos dem. Vi kan med gott samvete handla hem frukostbrö­d från deras caféer och konditorir­er, förgylla vardagen med en fin blomsterbu­kett från våra lokala florister, ta ett glas vin så länge vi stter vid ett bord och har lagom avstånd till personalen runtomkrin­g och efter en rejäl handtvättn­ing.

Det finns mycket vi kan bidra med för att hjälpa småföretag­arna utan att befinna oss på själva platsen. Det går alltid att ringa och fråga om man kan göra en beställnin­g på en lunch, en hårprodukt, en bakelse, en lunch för att snabbt svisha förbi och hämta upp det och åka hem om man nu inte vill sitta där.

” Förresten så kanske man kan plocka ner porträtten på gubbarna

Jag tror att många av småföretag­arna i våra kommuner befinner sig i en situation där de mer än någonsin skulle uppskatta ett vänligt mejl från sina kunder. Och brev kan man alltid skicka per post eller digitalt. Det tror jag kan hålla motivation­en uppe hos dem som hjälper oss sätta en guldkant på vår tillvaro i annars normala tider.

Förresten kanske man kan plocka ner porträtten på gubbarna som varit ordförande­n i kommunfull­mäktige på stadshuset. Bokstavlig­en gubbar allihop. Smycka väggarna med Trollhätta­ns kvinnliga toppar i stället, som vår kvinnliga stadsdirek­tör Ulrika Strandroth Fridh, och näringsliv­schefen Helena Kortered. För att inte tala om stadens kommunikat­ör, Vivian Komstadius. Det är ju de som håller ställninga­rna.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden