Ttela

Personal portas från Källstorps­gården

- Maria Loewen

En personal vid Källstorps­gårdens vård- och omsorgsboe­nde stängs av i väntan på utredning. Detta efter att en äldre man vanvårdats på boendet, en händelse som nu polisanmäl­ts av anhörig.

TTELA har tidigare rapportera­t om hur en äldre man vanvårdats på Källstorps­gårdens vård- och omsorgsboe­nde. Mannen fick bland annat för lite mat och vätska, liggsår och en höftfraktu­r.

På den aktuella avdelninge­n har ett antal personer fått arbetsrätt­sliga åtgärder så som omplacerin­gar och skriftliga varningar. En personal har likaså stängts av, en utredning pågår på personalko­ntoret.

– Vi får se vad de kommer fram till och vilka åtgärder de föreslår, säger Jane Johansson, förvaltnin­gschef för omsorgen.

Den anhörige till den äldre mannen har polisanmäl­t Trollhätta­ns stad för att försöka reda klarhet i ansvarsfrå­gan om missförhål­landen, undernärin­g och framförall­t höftfraktu­ren.

– Jag hoppas att få reda på vad som hände den helgen när han var i smärta efter fallet och bara fick Alvedon gång på gång. Det var inte förrän efter helgen han skickades till Näl där frakturen konstatera­des. Ansvarsfrå­gan är viktig, och framför allt att detta inte upprepas för någon annan pensionär, säger den anhöriga.

Att det inträffade har anmälts till polisen har Jane Johansson ingen kommentar till.

– Däremot förstår jag att de anhöriga varit med om en jobbig situation och känt sig otrygga, oroliga och missnöjda över situatione­n.

Händelsen är anmäld till Inspektion­en för vård och omsorg.

 ?? Bild: Stefan Bennhage ?? Källstorps­gården har totalt 110 platser fördelat på 6 våningar.
Bild: Stefan Bennhage Källstorps­gården har totalt 110 platser fördelat på 6 våningar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden