Ttela

Ny ägare flyttar butik till Överby

- Linus Kuhlin linus.kuhlin@ttela.se 0520-42 26 00

I början av april öppnar Grunnebo Fritid upp sin nya butik på Överby norra. Butiken, som tidigare legat vid Trestad center, drivs av Kristoffer Andersson och huserar i ett nybyggt tält som delvis är gjort i glas.

Det är med stor glädje och förväntan som Kristoffer Andersson snart slår upp dörrarna för Grunnebo fritids nya anläggning på Överby norra utanför Trollhätta­n. Butiken huserar i ett stort tält, till hälften byggt i glas och andra hälften i plast.

– Det är väldigt fint här när solen skiner in framåt lunch, säger Kristoffer Andersson.

Han är uppenbart entusiasti­sk när han visar runt bland utemöblern­a och den nya anläggning­en. Tidigare låg Grunnebo fritid i Trestad center, men i samband med att Kristoffer tog över som ägare flyttar de nu till Överby.

– Innan vi kom hit fanns det bara en grushög här. Vi började bygga det här i januari så det har gått väldigt fort, säger han.

Kristoffer Andersson tog över Grunnebo fritid förra hösten. Innan dess drevs det av Bernt Andersson, men trots efternamne­t är de två inte släkt. Bernt tog i sin tur över från sin far och företaget har totalt funnits i över 50 år.

– Om jag får barn någon gång så hoppas jag att de kanske så småningom vill ta över efter mig när det blir dags, säger Kristoffer.

Trots att den förre ägaren Bernt är över 70 år är han väldigt engagerad i arbetet med öppnandet av den nya butiken. Kristoffer berättar att han besöker stället minst två gånger i veckan och de har kontinuerl­ig kontakt om hur Kristoffer nu ska driva företaget vidare.

– Ändå sedan jag började jobba här har tanken varit att jag en dag ska ta över. Det känns väldigt bra att jag har Bernts fulla stöd och godkännand­e i det vi nu gör, säger han.

” Innan vi kom hit fanns det bara en grushög här. Vi började bygga det här i januari så det har gått väldigt fort

Kristoffer hoppas att snart kunna anställa personal till butiken, men trots sin chefsposit­ion kommer han själv vara på plats mer eller mindre hela tiden.

– Jag gillar att man får tid att prata med kunderna. Till skillnad från till exempel en matbutik så pratar man ju här med varje kund i åtminstone 10–15 minuter. Det gör att man bygger upp en relation, säger Kristoffer Andersson.

Hur går utemöbelbr­anschen nu?

– Bra, skulle jag säga. Det blir allt vanligare att en familj kan ha upp till två– tre sittgruppe­r, och då är det som nämnt skönt att ha en relation med kunderna, både för deras och min del.

Kristoffer Andersson

 ?? Bild: Linus Kuhlin ?? Grunnebo Fritid öppnar inom kort på Överby norra, i ett tält delvis byggt av glas.
Bild: Linus Kuhlin Grunnebo Fritid öppnar inom kort på Överby norra, i ett tält delvis byggt av glas.
 ??  ?? Utemöbler, precis som annat mode, går lite i vågor. Just nu är grått väldigt inne, berättar Kristoffer Andersson.
Utemöbler, precis som annat mode, går lite i vågor. Just nu är grått väldigt inne, berättar Kristoffer Andersson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden