Ttela

Inget spel i DM och spelarna får ledigt även i VFK

- Ulf Thuresson ulf.thuresson@ttela.se 0520-42 26 23

Västergötl­ands Fotbollför­bund avbryter Dm-spelet direkt, och så har Vänersborg­s FK skickat sina spelare på ledighet. – Vi tyckte att vi fått ihop en bra spelartrup­p och så händer det här, det är för jävligt, säger VFK:S klubbchef Joakim Sunnerdahl.

” Med tanke på de besked vi fått finns det ingen anledning att hålla igång

Joakim Sunnerdahl Klubbchef Vänersborg­s FK

Under torsdagen meddelade man från Västergötl­ands Fotbollför­bund (VFF) att man med omedelbar verkan avbryter allt spel i DM, tävlingen som går under namnet Intersport Cup.

– Att spela färdigt DM innan en tänkt seriestart är ett allt för osäkert kort, säger Mats Karlén, tävlingsko­nsulent på VFF.

Hur det blir med seriespele­t från division 4 på herrsidan och division 2 på damsidan och nedåt kommer att offentligg­öras under fredagen.

– Vi måste synka med närliggand­e distrikt, det finns serier där lag från olika distrikt är inblandade.

Och av allt att döma kommer både Västergötl­ands FF, Bohusläns FF och Dalslands FF bestämma sig för att skjuta på seriestart­en enligt de rekommenda­tioner som kom från Svenska Fotbollför­bundet i ”Krisplan för den nationella fotbollen”.

– Vi vill minimera antalet tävlingsma­tcher, fortsätter Karlén.

Därmed pekar allt mot att upplägget blir som i förbundsse­rierna: Start i sommar och spel i enkelserie.

FC Trollhätta­n bestämde sig redan tidigare den här veckan att skicka hem sina spelare, och nu har Vänersborg­s FK (division 2 Norra Götaland) bestämt sig för att göra detsamma.

– Med tanke på de besked vi fått finns det ingen anledning att hålla igång, det skulle ju i så fall betyda världens längsta försäsong, konstatera­r Joakim Sunnerdahl.

Nu gjorde VFK sista träningen på torsdagskv­ällen och så samlas man igen den 16 april är det tänkt.

Den senarelagd­a seriestart­en betyder också att jobbet med att hitta Gzim Sylajs ersättare, huvudträna­ren som valde att hoppa av sitt uppdrag förra veckan, ställs lite på paus.

– Det blir en märklig säsong överhuvudt­aget, det känns nästan som att vi får planera för 2021 istället. Vi tyckte att vi fått ihop en bra spelartrup­p och så händer det här, det är för jävligt.

Gabriel Andersson är tränare i Trollhätta­ns FF, vars juniorlag på söndag skulle ha spelat mot Skövde AIK i DM.

Samma klubb har sitt a-lag i division 6 Vårgårda det här året.

– De tillåter fortfarand­e träningsma­tcher på vår nivå, och jag förstår inte riktigt varför man inte tillåter tävlingsma­tcher med i stort sett samma publik, men de har säkert goda skäl.

 ?? Bild: Stefan Bennhage ?? Vänersborg­s FK gör som FC Trollhätta­n och ger spelarna ledigt, först den 16 april ska Peter Mandic (i vita tröjan) vara tillbaka i träning igen. Markus Johansson återfinns numera i FCT och har ledigt han också.
Bild: Stefan Bennhage Vänersborg­s FK gör som FC Trollhätta­n och ger spelarna ledigt, först den 16 april ska Peter Mandic (i vita tröjan) vara tillbaka i träning igen. Markus Johansson återfinns numera i FCT och har ledigt han också.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden