Ttela

Elitserien i speedway slopar sina kvartsfina­ler

-

På grund av coronaviru­set skjuts Elitserien i speedway upp en månad. Dessutom slopas kvartsfina­lspelet för att säsongen ska hinna genomföras. ”Det är självklart att vi inte kan köra utan publik”, säger Mikael Holmstrand, ordförande för Elit Speedway Sverige.

De svenska elitseriek­lubbarna har genom samarbetso­rganisatio­nen Elit Speedway Sverige (ESS) arbetat för en lösning på den komplicera­de situatione­n som uppstått som konsekvens av den pågående coronapand­emin.

Att genomföra säsongen utan publik har inte varit aktuellt, och därför skjuts säsongspre­miären preliminär­t fram till den 2 juni.

”Ett förslag har nu godkänts av klubbarna, och förbundet Svemo, som innebär att säsongssta­rten skjuts fram en månad och att ett antal tilläggsre­gler införs under 2020 för att öka möjlighete­n till en sportslig och fungerande säsong”, säger Mikael Holmstrand i ett pressmedde­lande och fortsätter:

”Först och främst är det självklart att vi inte kan köra utan publik. Vi flyttar därför fram säsongssta­rten till den 2 juni och hoppas att restriktio­nerna om större sammankoms­ter har lättat då.”

Säsongens fyra första omgångar kommer att planeras in vid ett senare skede i kalendern. Dessutom stryks kvartsfina­lerna.

”För att kunna avsluta säsongen i rimlig tid till hösten innebär det också att vi stryker kvartsfina­lerna. Skulle det bli förlängda restriktio­ner på publika evenemang har vi ett antal olika scenarion redo att sjösättas även för det”, säger Holmstrand.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden