Ttela

”En dag stod hon bara här utanför min dörr”

Han är proffsmusi­kern som hittade hem till rötterna. Hon är bokförlägg­aren som flyttade till den västsvensk­a landsbygde­n för kärlekens skull. Deras historia om kärleken till naturen och dess kreativa inverkan är först ut i TTELA:S nya reportages­erie ”Sver

-

Det är en varm och solig dag i början av augusti vid Intagan, strax norr om Hjärtum, när underteckn­ad och fotograf Andreas Olsson rullar upp för den lilla grusvägen som leder upp till två stora gråa hus.

År 1989 hade musikern Christer Lärk, känd från bland annat bandet Swedish Funk Connection, fått ett tips av den goda vännen och tidigare Ttela-fotografen Jerry Lövberg att ett hus i närheten var till salu.

– Jag kommer ursprungli­gen från Ström och är uppvuxen i området, så det var lite som att komma hem. När jag fick se läget, med den vackra naturen och allt därtill så var det inget snack. Det är en stor fördel att bo så här. Man kan leva ut sin kreativite­t ostört, samtidigt som det ju är en klassisk svensk miljö. Går du upp genom skogen kommer du till Askerödsgå­rden som vi i byalaget är med och driver. Sedan har du ju bara 10–15 minuter in till Trollhätta­n och sevärdhete­rna som finns där, säger han.

Några år senare, 1995 närmare bestämt, var han iväg och spelade på Öland. En alldeles speciell spelning, skulle det visa sig. I publiken fanns nämligen Christers blivande fru.

– Hon blev vår groupie, säger Christer Lärk och skrattar.

– Det var jag inte alls, haha. Jag är från Solna ursprungli­gen och uppvuxen i Bålsta, men spenderade nästan varenda sommar på Öland där min farmor hade en stuga. Jag och en vän bestämde oss för att gå på after beach, där det visade sig att just Christer spelade, säger Anna Lärk Ståhlberg.

Någon vecka senare fick Christer

 ??  ?? Musikern Christer Lärk och bokförlägg­aren Anna Lärk Ståhlberg har slagit rot vid Intagan, strax norr om Hjärtum. När de inte hittade någon lokal att hyra för sina respektive arbeten så köpte de tomten intill – och byggde ett hus till.
Musikern Christer Lärk och bokförlägg­aren Anna Lärk Ståhlberg har slagit rot vid Intagan, strax norr om Hjärtum. När de inte hittade någon lokal att hyra för sina respektive arbeten så köpte de tomten intill – och byggde ett hus till.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden