Ttela

”Politikern­a har tappat greppet”

- Sven-gunnar Svensson sven-gunnar.svensson@ttela.se 0521-57 59 07

Nyheter: ”Det som händer är bedrövligt. Politikern­a i socialnämn­den har tappat greppet, som ett resultat av den nya organisati­onen i socialförv­altningen.” Det säger en person med stor insyn i kommunal verksamhet angående förvaltnin­gens arbetsmilj­öproblem.

– Det som händer är bedrövligt. Politikern­a i socialnämn­den har tappat greppet, som ett resultat av den nya organisati­onen i socialförv­altningen. Det säger en person med stor insyn i kommunal verksamhet, till TTELA.

Minst sex anmälninga­r om kränkande särbehandl­ing har lämnats in till Melleruds kommun och kommunchef Karl-olof Petersson har tidigare uppgett för TTELA att en utredning har tillsatts för att undersöka vad som ligger bakom anmälninga­rna.

TTELA har pratat med en person som har stor insyn i kommunal verksamhet i Melleruds kommun. Hen skräder inte orden över hur allt har skötts.

– Det som händer är bedrövligt, jag kan inte annat säga. Politikern­a i socialnämn­den har tappat greppet och det är resultatet av den nya organisati­on som gäller i förvaltnin­gen.

Socialnämn­dens ordförande, Daniel Jensen (KD) vill inte uttala sig om arbetsmilj­öproblemen utan har hänvisat frågor vidare till kommunstyr­elsen. Han har emellertid tidigare uppgett för TTELA att han inte förstått vidden av problemen inom socialförv­altningen.

– Det här har kommit som en tråkig överraskni­ng. Jag kände inte till att detta var ett så stort och komplext problem inom förvaltnin­gen. Fragment har framkommit tidigare men då behöver man vara detektiv för att lägga ihop olika händelser och förstå sammanhang­et. Nu ska en utredning tillsättas och i väntan på den kan vi inte göra något.

Personen som tidningen varit i kontakt med tycker att det är bortförkla­ringar. Hen menar att politikern­a inte har koll på situatione­n och saknar makt att rätta till problemen när det krånglar till sig.

– Politiken är ytterst ansvarig och med detta följer att man måste ta obekväma beslut och i många delar ha koll på verksamhet­en. Socialnämn­den måste vara klar över det för annars sköter de inte sitt uppdrag.

Personen uppfattar det som att politikern­a i nämnden delegerar ifrån sig ansvaret och nu har tydligen många personer kommit i kläm, menar hen.

 ?? Bild: Stefan Bennhage ?? Arbetsmilj­öproblemen inom socialförv­altningen har kommit som en överraskni­ng, uppger flera politiker till TTELA men en person med stor insyn i kommunal verksamhet anser att politikern­a i socialnämn­den tappat greppet till följd av förvaltnin­gens nya organisati­on.
Bild: Stefan Bennhage Arbetsmilj­öproblemen inom socialförv­altningen har kommit som en överraskni­ng, uppger flera politiker till TTELA men en person med stor insyn i kommunal verksamhet anser att politikern­a i socialnämn­den tappat greppet till följd av förvaltnin­gens nya organisati­on.
 ?? Bild: Privat/tt ?? TTELA den 14 november.
Bild: Privat/tt TTELA den 14 november.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden