Ttela

En budget för ett tryggare samhälle!

Coronapand­emin har påverkat många människors hälsa och ekonomi, men har också slagit hårt mot staden.

-

Därför har Trollhätta­ns kommun lagt fram en budget med fokus att kraftfullt kunna skydda människoli­v, jobb och välfärd. Med nya reformer bygger vi upp ett starkare samhälle med ökade arbetsmöjl­igheter, tryggare villkor och säkrare arbetsmilj­ö inom äldreomsor­g, vård och skola.

Av regeringen­s välfärdsmi­ljard för att stärka den kommunala välfärden har Trollhätta­ns kommun under 2021 fått ett statligt tillskott på 266 miljoner kronor. I och med kommunens tuffa ekonomiska förutsättn­ingar så har man inför 2021 budgeterat ett tillskott till nämnderna med 87 miljoner kronor jämfört med budgeten året innan. Det innebär att kommunen kan göra större satsningar för att förbättra vård och äldreomsor­gen så att alla har möjlighete­n till en omsorg med hög kvalité. Vi vill även arbeta med att förbättra arbetsmilj­ön och ge personalen de bästa förutsättn­ingarna för att utföra sina jobb tryggt och säkert.

De viktiga skolförsla­gen för budgeten 2021 är att alla barn ska ha möjlighete­n till en så framgångsr­ik skolgång som möjligt. Därför har vi även stärkt ekonomin för att tillföra en skolutveck­ling för Trollhätta­ns unga. Kommunen satsar ytterligar­e på resursstöd till skolor, och vi gör allt för att bidra till likvärdig skola. Vi kommer aldrig acceptera ett samhälle där våra unga inte får den hjälp de behöver!

Vi jobbar också med att föra Trollhätta­n ut ur coronakris­en. Därför görs större satsningar inom arbetsmark­nads- och socialnämn­den för att tillföra arbete så att unga och vuxna ska känna att det finns en säker och trygg framtid i vår kommun. Dessa reformer kommer att medföra fler i arbete, skapa en starkare välfärd och ekonomi samtidigt som vi kan förbättra vår miljö.

Med den här budgeten vill vi hjälpa de unga, barnfamilj­er, och pensionäre­r som är oroliga över sin trygghet. Vi är väl medvetna om att ökad trygghet leder till ett starkare samhälle!

Florentina Peci Socialdemo­kraterna

 ?? Bild: Stefan Bennhage ?? ” De viktiga skolförsla­gen för budgeten 2021 är att alla barn ska ha möjlighete­n till en så framgångsr­ik skolgång som möjligt. Därför har vi även stärkt ekonomin för att tillföra en skolutveck­ling för Trollhätta­ns unga”, uttrycker debattören.
Bild: Stefan Bennhage ” De viktiga skolförsla­gen för budgeten 2021 är att alla barn ska ha möjlighete­n till en så framgångsr­ik skolgång som möjligt. Därför har vi även stärkt ekonomin för att tillföra en skolutveck­ling för Trollhätta­ns unga”, uttrycker debattören.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden