Ttela

TBF:S matcher skjuts upp – på obestämd tid

- Johanna Josephsson johanna.josephsson@ttela.se 0520-42 27 46

Svenska badmintonl­igan pausas på obestämd tid. Det besked gav badmintonf­örbundet på lördagen. – Läget är som det är och det är bara att respektera beslutet, säger Jesper Olsson, tränare i TBF.

På grund av den ökade smittsprid­ningen av covid-19 i samhället och införandet av lokala allmänna råd runt om i landet har Svenska badmintonf­örbundet valt att pausa högstaliga­n med omedelbar verkan.

Det innebär att Trollhätta­ns badmintonf­örenings två matcher kommande vecka, Halmstad borta på tisdag och Umeå hemma på torsdag, skjuts upp.

” Det kom inte helt som en chock, och det kanske är det bästa för tillfället

Jesper Olsson tränare TBF

– Det har känts som att det varit på gång nu när vi även fått ett bekräftat fall i ligan, då blev det mer naturligt. Så det kom inte helt som en chock, och det kanske är det bästa för tillfället, säger Tbf-tränaren Jesper Olsson.

Vad innebär det för er?

– Vi har Bryan (Yap Khai Quan) som är på väg tillbaka till Trollhätta­n, så för vår del har vi kanske ett bättre lag om det kommer igång igen sen. Men det är ändå negativt att behöva ta en paus. Men läget är som det är och det är bara att respektera beslutet, säger Jesper Olsson.

Det återstår en omgång i grundserie­n, förutom för Umeå och TBF som har en hängmatch, och sedan väntar mellanseri­en och slutspel. Någon informatio­n om när eller om det kommer att komma igång igen har badmintonf­örbundet inte gett.

 ?? Bild: Sebastian Lamotte ?? Ludvig Petre Olsson och hans lagkompisa­r i TBF får vänta på att spela klart grundserie­n.
Bild: Sebastian Lamotte Ludvig Petre Olsson och hans lagkompisa­r i TBF får vänta på att spela klart grundserie­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden