Ttela

Bengtsson lämnar LFK – tar över BOIS

-

Fredrik Bengtsson blir inte kvar som tränare för Lidköpings FK, men han fick avsluta med flaggan i topp. Nu väntar en återkomst till Torsbovall­en.

Det blev spännande in i det sista, men trots förlust mot AIK (0–2) i sista omgången klarade Lidköpings FK kontraktet och får spela i elitettan även nästa säsong. Det sedan bottenkonk­urrenterna Kvarnsvede­n och Sandviken också förlorat.

– Vi gjorde återigen en fantastisk prestation mot AIK, spel- och prestation­smässigt var vi värda ett kryss. Men det var sekundärt, det viktigaste var att vi löste kontraktet efter en otrolig turbulent och annorlunda säsong, säger lagets tränare Fredrik Bengtsson.

Någon fortsättni­ng i LFK blir det dock inte för Bengtsson.

– Jag orkar inte. Jag sa upp mig för en och en halv månad sedan, och redan då var jag helt slut. Jag jobbar heltid, kastar mig i bilen för att hinna till träningen, kommer dit med andan i halsen och så ska man leverera varje vecka. Och med de ekonomiska förutsättn­ingar som finns kan man inte gå ner i arbetstid heller.

TTELA har tidigare berättat om att en återkomst till Trollhätta­ns BOIS är på gång för Bengtsson, och på söndagseft­ermiddagen bekräftade­s det av klubben.

Bengtsson tränade laget så sent som 2018, då slutade det med en tredjeplat­s i division 3 mellersta Götaland. Därefter försvann han till FC Trollhätta­n för rollen som assisteran­de tränare till William Lundin, och tog sedan över huvudansva­ret i LFK.

– Jag gillade verkligen tiden i BOIS senaste vändan. Det är en bra och välskött förening med fantastisk­a sportsliga förutsättn­ingar. Härliga killar i laget är det också. Att jag bor 300 meter från Torsbo skadar ju inte heller. Jag jobbar heltid plus att jag pluggar till lärare samtidigt vilket gör att nivån passar mig perfekt just nu, säger Fredrik Bengtsson.

Trollhätta­ns BOIS vann division 4 i år och nu väntar alltså en ny vända i division 3 för Bengtsson och laget.

– Jag har stora förväntnin­gar på att vi ska utveckla och jobba vidare på det Christer Larsson påbörjade i år. Jag hoppas och tror fullt ut på att vi ska kunna hävda oss i trean nästa år.

Johanna Josephsson

 ?? Bild: Mathias Bergeld ?? Fredrik Bengtsson.
Bild: Mathias Bergeld Fredrik Bengtsson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden