Ttela

Nyförvärve­t har presentera­t sig – gjorde fyra mål när Skôfta vann

- Johanna Josephsson johanna.josephsson@ttela.se 0520-42 27 46

Kristijan Nikolla har presentera­t sig i Svenska futsalliga­n. När Skoftebyn vann mot Norrköping stod han för fyra av Skoftebyns sju mål. – Jag är här för att hjälpa laget att ta poäng, säger han.

Förra säsongen spelade Kristijan Nikolla med Lidköpings united futsal i division 1 och gjorde 35 mål på 15 matcher. Den här säsongen ville han prova på spel i högstaliga­n och i mitten av oktober skrev han på för Skoftebyn.

Och när han på söndagseft­ermiddagen gjorde sin tredje match i SFL presentera­de han sig på allvar.

Nikolla stod för fyra av Skoftebyns sju mål, och hade dessutom bud på betydligt fler.

– Det är nog ingen av oss som är chockad över att han gör fyra mål i dag. Han är en oslipad diamant, vi vet hur bra han är, säger Daniel Andersson, tränare i Skoftebyn.

Matchen då? Jo, den blev onödigt spännande och började inte bra alls för hemmalaget. Redan efter dryga minuten rullade Norrköping upp Skoftebyn och satte 1–0. Tre minuter senare kom även 2–0.

Det var inte det att Skoftebyn var dåligt, hemmalaget skapade många bra chanser och lyckades hämta upp till 2–2 efter mål av Krister Andersson och Felipe Alexandre Giovanella. Men Norrköping kunde med två minuter kvar av första halvlek återta ledningen och Skoftebyn såg ut att behöva gå till pausvila i underläge.

Men efter fint samspel mellan Krister Andersson och Kristijan Nikolla, kunde den sistnämnde finta bort målvakten och lägga in 3–3. Strax därefter satte Felipe Alexandre Giovanella fart, drev från egen planhalva och satte 4–3. Och för första gången i matchen var Skoftebyn i ledning.

I andra halvlek var hemmalaget sedan hela tiden i förarsätet. Men så fort det kändes som att Skoftebyn hade avgjort matchen kom Norrköping tillbaka. 5–3 blev 5–4, 6–4 blev 6–5 och med 30 sekunder kvar dundrade Johan Roxström in 7–6 på en långstraff.

Därefter fick Arvid Sterner stå för att par bra räddningar för att Skoftebyn skulle få med sig alla tre poängen, och helgens andra seger.

– Vi gör en godkänd insats men jag tycker att vi kan göra fler mål, och vi släpper in lite för enkla mål.

Det hade inte behövt bli så jämt som det blev i slutet, säger Kristijan Nikolla.

Seger innebär att Skoftebyn tagit två raka segrar i helgen och klättrat upp från jumbonplat­sen.

– Vi har utvecklats de senaste veckorna och det känns som att vi är på rätt väg. Vi vet att vi är ett bättre lag än vad tabellen visar, och det har vi visat den här helgen, säger Nikolla.