Ttela

Inget lyckat andra genrep för Gripen: ”Är inte alls med”

- Toni Andersson

För tre veckor sedan ett mycket lovande genrep mot seriekonku­rrenten Åby Tjureda (5–2).På lördagen ännu ett genrep, nu mot en annan seriekolle­ga, Lidköpings AIK, men definitivt inte lika lyckat. – Nu följer en mycket viktig träningsve­cka fram till premiären, sa Gripens lagkapten Johan Skatz efter 5–6 (2–4) mot LAIK.

Genrep är ju alltid sista matchen innan seriestart. När Gripen Trollhätta­n BK mötte Åby Tjureda den 25 oktober och vann med 5–2 var allt frid och fröjd.

Men premiäromg­ången blev uppskjuten på grund av rådande pandemi och efter många turer hit och dit har det nu slagits fast att bandyallsv­enskan ska starta den 21 november.

Så, efter tre veckors matchuppeh­åll för båda lagen drabbade GBK och LAIK samman i Slättbergs­hallen och det blev en svängig tillställn­ing, stundtals med öppna spjäll åt bägge hållen.

– I första halvlek var vi inte alls med, vare sig i skallar eller ben, men vi pratade ihop oss i paus och i andra blev det ju betydligt bättre, menade Johan Skatz, en av de bättre spelarna i hemmalaget med många resoluta och viktiga ingripande­n.

Den första akten var i själva verket riktigt svag från hemmalaget­s sida. Det var lojt och ofokuserat och bara några enstaka spelare såg ut att vara ordentligt påkopplade.

Ändå var det Gripen som tog ledningen genom Nikke Tukkanen efter knappt tio minuters spel.

Men sedan var det LAIK för hela slanten, fyra raka mål genom i tur och ordning Simon Artig (2), Christoffe­r Norin och Marcus Ottosson (43 år) betydde 1–4 på resultatta­vlan.

– Viktigt att vi fick in 2–4 precis innan pausen, påpekade Johan Skatz och syftade på den veritabla frislagska­non som Mikko Lukkarila prickade in ur liten vinkel.

Efter paussnacke­t i Gbk-kabyssen hände grejer. Omedelbart tog en rad spelare initiativ och Tony Eklind kunde reducera till 3–4 sedan han tagit ned en perfekt lyrboll från Viktor Nordmark och kommit fri med Laik-keepern Anton Sandsjö.

– Vi skulle i första hand sätta defensiven i andra, det gjorde vi, och utifrån det få till offensiven. Vi började åka skridskor och hjälpa varandra och det gav resultat, sa Johan Skatz.

Gripen gick upp till en 5–4-ledning efter mål av Tony Eklind på hörna och Sondre Höydahl och det såg plötsligt riktigt ljust ut.

– Det stod ju och vägde där, tyvärr kunde LAIK både kvittera och göra ett segermål. Men vi hade många goda chanser på slutet, menade kapten Skatz.

Hur som helst, genrepet är avklarat och nu väntar seriepremi­är kommande helg - Katrinehol­m lördag och TB Västerås dagen efter, båda på bortais.

– Skönt bara att få spela match i dag, och nu följer en mycket viktig träningsve­cka, slog Johan Skatz fast.

?? Bild: Aron Engman ?? Gripens lagkapten Johan Skatz var inte alls nöjd med sitt lags första halvlek i genrepet mot LAIK.
Bild: Aron Engman Gripens lagkapten Johan Skatz var inte alls nöjd med sitt lags första halvlek i genrepet mot LAIK.