Ttela

Efterlängt­ad seger för Skoftebyn

-

Så kom den till slut, Skoftebyns efterlängt­ade seger i årets upplaga av Svenska futsalliga­n. Det efter 4–2 borta mot Torslanda. – Vi är ett bättre lag och ska vara före Torslanda i tabellen, säger Skofteby-tränaren Daniel Andersson.

Sju omgångar in i SFL kom till slut Skoftebyns första seger, det efter att laget besegrat Torslanda på bortaplan.

– Det är jobbigt när man har sex raka förluster, självförtr­oendet är inte på topp. Så det var väldigt skönt med seger i dag, säger Skofteby-tränaren Daniel Andersson.

Skoftebyn inledde, så när som på ett jätteläge för Torslanda innan minuten var spelad, bäst och hade bland annat en boll i stolpen efter skott av Sabrija Jasarevic. Det dröjde dock tio minuter innan Lavdim Azemi drog dit 1–0. Strax därefter utökade lagkapten Krister Andersson till 2–0, och sedan fick Johan Kortekanga­s ett bra läge att göra 3–0, men så blev det inte.

I stället lyckades Torslanda reducera strax innan paus och matchen levde i allra högsta grad till andra halvlek.

– Jag tycker att vi var det klart bättre laget, men vi brände väldigt mycket i första och det tror jag handlar om självförtr­oende, säger Andersson.

Även Torslanda brände lägen. Det allra hetaste kom efter en omställnin­g fem minuter in i andra halvlek, men Andréas Haglund lyckades missa öppet mål. Strax därefter kvitterade dock Rickard Schöndell.

Men repliken lät inte vänta på sig.

I anfallet efter återtog Skoftebyn ledningen efter att missförstå­nd mellan hemmamålva­kten och William Lännholm, vilket gav Kristijan Nikolla öppet mål.

Och med en minut kvar av matchen kunde Lavdim Azemi lägga in 4–2, vilket också blev slutresult­atet. Johanna Josephsson

??  ?? Lavdim Azemi gjorde två mål när Skoftebyn tog säsongens första seger i SFL.
Lavdim Azemi gjorde två mål när Skoftebyn tog säsongens första seger i SFL.