Ttela

Bandyförbu­ndet stänger serier för nedflyttni­ng

- Johanna Josephsson johanna.josephsson@ttela.se 0520-42 27 46 Jonas Myrholm jonas.myrholm@ttela.se 0520-42 26 37

Seriestart­er skjuts upp, och elitserien för damer och herrar samt allsvenska­n för herrar stängs för nedflyttni­ng. Det beskedet har Svenska bandyförbu­ndet kommit med.

Damallsven­skan, där IFK Vänersborg spelar, division 1 med Blåsut samt alla serier under stoppas till och med 2 januari. Dessutom meddelar bandyförbu­ndet att herrarnas och damernas elitserie samt herrarnas allsvenska stängs så att inget lag kan degraderas under säsongen. Uppflyttni­ng kommer däremot göras, vilket innebär att en del av serierna säsongen 2021/2022 kan komma att genomföras med fler lag.

– För det första är jag nöjd med att förbundet har tagit ett beslut att vi startar nästa helg. Nu får det var slut på mejl hit och dit, och att inte veta vad som händer, säger Joakim Hedqvist, tränare i Gripen, och fortsätter:

– Att det blir stängda serier tror jag kommer att påverka. Kanske inte i början av säsongen, men i slutet av serien när lag där nere inte har så mycket att spela för så kanske de inte är lika taggade som de bör vara. Så det kanske inte blir riktigt bra sportsligt i slutändan, men det återstår att se.

Det är också upp till varje förening att ta beslut om man ska spela match eller inte, och tillsamman­s med motståndar­en besluta om ny matchtid eller walk over. Lagen kan med andra ord lämna hur många WO som helst utan att det ger några konsekvens­er.

– Det är som det är, tyvärr ser det ut som det gör i världen i dag och det är därför det här beslutet har kommit till. Vi får se hur det påverkar, det är svårt att säga i dag men förmodling­en kommer det påverka sista delen av säsongen, säger Hedqvist.

 ?? Bild: Aron Engman ?? Joakim Hedqvist, tränare Gripen Trollhätta­n.
Bild: Aron Engman Joakim Hedqvist, tränare Gripen Trollhätta­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden