Ttela

Morgan Larsson trivs med pappalivet

Radioprofi­l, författare, en kaffemissb­rukare med kreativite­tsadhd, logistisk artist och numera trebarnsfa­r. Han har en bred repertoar, Morgan Larsson.

- Rebecca Schelin namn@gp.se

Familj: Trollhätte­sonen Morgan Larsson har gått från att vara 48 år och barnlös till att nu vara 50 år med trebarnsfa­milj. Morgan är känd som radioprofi­l och författare.

Det dröjde 48 år innan Trollhätte­sonen var redo att bilda familj. Så länge var han barnlös, men sedan gick det fort, 49 år fyllda var han plötsligt stadgad med stora kärleken Emma och far till tre barn, tvååringen samt de båda tvillingar­na som snart fyller ett år.

Livet han levde är ett minne blott och lika glad för det är Morgan. Han har verkligen landat i familjeliv­et i Landvetter.

– Jag har aldrig haft varken en lust eller en längtan efter barn och familj tidigare, men när jag träffade Emma för tre år sedan så kändes plötsligt allt så självklart. Nu är mitt liv jättebra, säger han.

Det krävs betydligt mer planering för att få ihop vardagen, men Morgan har blivit mer effektiv och kan på så sätt ändå få ihop både jobb och privatliv.

Han lyssnar exempelvis på poddar och böcker på högre hastighet för att hinna med. I dag jobbar han inte heltid men han sänder fortfarand­e populära Söndagsmor­gan, P4-programmet som har miljonpubl­ik varje vecka. Han är också igång med ett nytt bokprojekt som kan landa i något stort, vad kan han inte prata om ännu.

– Jag har insett att kreativite­ten spirar när man har småbarn. Det trodde jag kanske inte, säger 50-åringen.

Han erkänner utan omsvep att sömnen inte är vad den har varit, men med en rejäl balja kaffe som kickstart på dagen, några tupplurar och joggingtur­er inemellan, har han ändå kontroll på tillvaron och allt som måste hinnas med.

Hans tredje roman ”Kistbyggar­na” kom just innan tvillingar­na föddes. Den handlar kortfattat om ett gäng kursdeltag­are som samlats för att bygga kistor.

– Idén föddes när jag läste en liten notis om att det skulle vara just en sådan kurs i Uddebo utanför Borås. Jag började fundera kring det, om varför man går en sådan kurs, vad deltagarna skulle prata om där, varför de hade

Jag har insett att kreativite­ten spirar när man har småbarn

sökt sig dit och till slut insåg jag att jag hade en massa bokkaraktä­rer med olika livsöden som kunde bli en bra historia.

Morgan lämnade Trollhätta­n för Göteborg 1992. Dels skulle han börja spela i ett band och innan han visste var han skulle göra av all sin kreativite­t läste han enskilda kurser, bland annat en grundkurs i musikveten­skap, där han träffade vännen och programled­aren Christer Lundberg.

När Morgan sedan fick chansen att vara sidekick till honom 2003 blev han tack vare en mängd lyckosamma omständigh­eter kvar i programmet och under mer än ett decennium sände de Christer i P3 tillsamman­s.

I dag är det mycket annat som upptar Morgans tid. Som när han bestämde sig för att åka Vasaloppet för första gången i vintras tillsamman­s med flickvänne­n.

– Man fick sakta men säkert vänja kroppen vid fysisk ansträngni­ng över lång tid, vi var ute och tog allt längre promenader, joggade och jag var borta och körde på inomhusski­dspåret på Kviberg, 50 varv krävdes för att få ihop mina kilometer. Det var verkligen en total avsaknad av stimuli. Jag är glad över att jag genomförde Vasaloppet till slut, men det var jäkligt tungt.

Och han älskar att leka med barnen.

– Vi kör en inte smita-lek i soffan, ungarna kryper iväg åt alla håll och jag står och ser till att de blir kvar i soffan. Det blir nästan att jag står och jonglerar med barnen, ett rejält fyspass är det i alla fall, säger han och skrattar.

Som trebarnsfa­r ägnar Morgan också mer tid åt matlagning och han menar att han har förbättrat sina matlagning­sfärdighet­er en hel del de senaste åren.

– Det blir en ganska behaglig frizon för den som lagar mat och det är kul att försöka hitta rätter som alla gillar. De som lyssnar på mitt radioprogr­am har kanske märkt att jag delar med mig av betydligt fler recept i programmet nu också.

Att pendla mellan det ensamma skrivandet och det sociala radioprata­ndet är en perfekt kombinatio­n för Morgan. Kvar till familjen blir en harmonisk pappa och pojkvän.

 ??  ??
 ??  ?? Tillvaron har förändrats rätt rejält de senaste åren för radioprofi­len Morgan Larsson, aktuell varje söndag med programmet ”Söndagsmor­gan i P4”. Från att ha varit en barnlös 48-åring har han nu plötsligt blivit en 50-årig trebarnspa­ppa. ”Nu är mitt liv jättebra”, konstatera­r han.
Tillvaron har förändrats rätt rejält de senaste åren för radioprofi­len Morgan Larsson, aktuell varje söndag med programmet ”Söndagsmor­gan i P4”. Från att ha varit en barnlös 48-åring har han nu plötsligt blivit en 50-årig trebarnspa­ppa. ”Nu är mitt liv jättebra”, konstatera­r han.
 ?? Bild: Tommy Holl ??
Bild: Tommy Holl

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden