Ttela

”Skulle vi stänga vet jag inte vad jag skulle göra”

- Lovisa Meijer

Avstå från att vistas i inomhusmil­jöer som gym – så lät det när Folkhälsom­yndigheten presentera­de de nya riktlinjer­na i slutet av oktober. Men att avstå att göra just det har visat sig vara svårt. – Det är här jag tankar min energi för att orka med resten av livet.

På lördagsför­middagen är Anton Lindberg och Marcus Kjellberg ensamma på Wargöns gym.

– På såna här ställen är det så lite folk att det inte spelar så stor roll, max är tio personer här samtidigt, säger Anton Lindberg som tränar på gymmet två gånger om dagen.

Killarna tycker att rutinerna på gymmet fungerar bra, och främst handlar det om eget ansvar.

– Vi har mycket handsprit och folk är rediga, man tvättar av allting och spritar överallt. Vi har inte behövt ändra så mycket annat eftersom vi är så små. Är man sjuk går man inte hit, säger Anton Lindberg.

Mer skeptiska är de till stora gym där det vistas mer människor.

– Jag skulle nog inte ens gå dit, men vi har inga pass för grupper på det sättet heller. Men från sånt försöker jag hålla mig borta så mycket det bara går, säger Anton Lindberg.

– Vi var oroliga ett tag men nu tror jag inte att de kommer stänga.

Marie-louise Brandt både tränar och leder pass på Friskis och Svettis Vänersborg. På lördagsför­middagen har hon precis avslutat ett cirkelfysp­ass med 18 deltagare.

– Jag tänker att ska du träna så är du frisk. Du kommer inte hit ens om du är lite småsjuk eller om du känner dig krasslig. Så jag är inte jätteoroli­g, säger Marie-louise Brandt.

TTELA har tidigare rapportera­t om de åtgärder som Friskis och Svettis har vidtagit. Bland annat handlar det om en minskning av både pass och deltagare.

– Man håller avstånd och tvättar händerna extremt mycket, säger hon och belyser vikten av att vidhålla träningen och hålla gymmen öppna.

– Jag känner att skulle vi stänga vet jag inte vad jag skulle göra. Det är här jag tankar min energi för att orka med resten av livet.

I centrala Trollhätta­n har Josephine Brusing precis avslutat ett träningspa­ss på STC.

– Jag litar på att folk tar eget ansvar, vilket jag gör. Man är noga med att torka av sina egna redskap och att inte stå bredvid någon. Samt att man verkligen inte går dit om man känner sig det minsta sjuk.

Josephine arbetar till vardags på Överby köpcentrum.

– Utifrån mig själv så tänker jag att om jag kan gå till jobbet och veta hur jag ska hantera smittan där, så tror jag att jag har vetskapen om hur jag ska bete mig på gymmet också, säger Josephine Brusing.

Hon tycker sig märka skillnad på gymmet, både gällande mängden av människor som tränar – men också på vilka som tränar.

– De har stängt av vissa maskiner så man inte ska vara så nära varandra. Det har gjort stort skillnad på vilka som går dit eller inte.

” Du kommer inte hit ens om du är lite småsjuk eller om du känner dig krasslig. Så jag är inte jätteoroli­g.

Marie-louise Brandt ledare Friskis och Svettis

 ?? Bild: Aron Engman ?? Marie-louise Brandt både tränar och leder pass på Friskis och Svettis Vänersborg.
Bild: Aron Engman Marie-louise Brandt både tränar och leder pass på Friskis och Svettis Vänersborg.
 ??  ?? Markus Kjellberg tränar på Wargöns gym. Under lördagsför­middagen var det han och en enda till där och de upplevde båda att rutinerna fungerar bra.
Markus Kjellberg tränar på Wargöns gym. Under lördagsför­middagen var det han och en enda till där och de upplevde båda att rutinerna fungerar bra.
 ??  ?? Josephine Brusing hade precis avslutat ett träningspa­ss på STC i centrala Trollhätta­n.
Josephine Brusing hade precis avslutat ett träningspa­ss på STC i centrala Trollhätta­n.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden