Ttela

Anställda i Melleruds kommun får julgåva

Melleruds kommun delar ut en jul- och personalgå­va på 500 kronor till samtliga anställda. Tanken är att samtidigt gynna det lokala näringsliv­et.

- Sven-gunnar Svensson sven-gunnar.svensson@ttela.se 0521-57 59 07

– Genom att göra så här slår vi två flugor i en smäll. Så här i coronatide­r får vi möjlighet att gynna det lokala näringsliv­et och samtidigt känns det roligt att få ge alla våra anställda en gåva, säger Anette Levin (L).

Tillsvidar­eanställda och timanställ­da med minst hundra timmars tjänstgöri­ngstid under 2020 ska få vardera två checkar på 250 kronor. De 500 skattefria kronorna kan spenderas i butiker som är medlemmar i köpmannafö­reningen.

Den styrande majoritete­n i Mellerud (sex partier) ingick ett samverkans­avtal där en rad punkter skulle uppfyllas under mandatperi­oden. En av punkterna handlar om att Melleruds kommun ska bli en bättre arbetsgiva­re. Anette Levin har sett hur närliggand­e kommuner, bland annat Vänersborg , tagit liknande initiativ under året.

– Min dotter jobbar i Vänersborg och hon blev jätteglad när hon fick en check i somras och därför tog jag

” Det känns bra att lyfta fram personalen Anette Levin (L)

initiativ till att göra något liknande i Mellerud. Det känns viktigt i dessa tider att hitta på något som är roligt och det känns bra att lyfta fram personalen som utför ett fantastisk­t arbete, säger Anette Levin.

Kostnaden för satsningen hamnar på drygt 700 000 kronor och det tycker kommunstyr­elsens ordförande, Morgan E Andersson (C) är väl investerad­e slantar.

– Poängen är att uppmuntra personalen för fina insatser under året och samtidigt markera att vi stödjer det lokala näringsliv­et i det här samarbetet med Melleruds köpmannafö­rening.

I våras genomförde Dals Sparbank ett liknande initiativ för att gynna företagare som drabbats hårt av minskad försäljnin­g till följd av covid-19. Banken stödköpte då presentkor­t för miljonbelo­pp för att rädda krisande småföretag­are i Dalsland.

Fotnot: Regeringen och dess samarbetsp­artier beslöt tidigare i år om tillfällig skattefrih­et för gåvor upp till ett värde på 1 000 kronor per anställd. Den tillfällig­a skattefrih­eten gäller fram till den 31 december.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden