Ttela

Förare misstänkt för flera brott

- Hanna Dahlström hanna.dahlstrom@ttela.se 0520-42 26 00

Polisen stoppade en bil i centrala Trollhätta­n tidigt på måndagsmor­gonen. Föraren greps misstänkt för en rad brott och de två passagerar­na är misstänkta för narkotikab­rott.

Det var vid strax efter klockan sex på måndagsmor­gonen som polisen stoppade en personbil i centrala Trollhätta­n. Föraren av bilen är nu misstänkt för en rad brott.

– Föraren är misstänkt för diverse brott. Han hade narkotika på sig och han var även påverkad när han körde, misstänker vi. Han har inget körkort och han hade även narkotika i bilen, narkotika som vi misstänker var ämnad för försäljnin­g, säger Matias Hasselströ­m, jourhavand­e förundersö­kningsleda­re vid polisen i östra Fyrbodal. Vad för typ av narkotika och hur mycket var det?

– Jag går inte in på det i nuläget, när han fortfarand­e hanteras som gripen.

Föraren, en man i 20–25-årsåldern och hemmahöran­de i området, är misstänkt för narkotikab­rott i överlåtels­esyfte, grov olovlig körning, drograttfy­lla och narkotikab­rott för eget bruk.

I bilen fanns också två passagerar­e. En minderårig man som färdades i bilen misstänks ha varit påverkad och har överlämnat­s till vårdnadsha­vare och sociala myndighete­r. Han är nu misstänkt för ringa narkotikab­rott, för eget bruk.

Den andre passagerar­en, en mani 20-årsåldern, är misstänkt för brott mot knivlagen och ringa narkotikab­rott, både innehav och för eget bruk. Han släpptes och är inte gripen.

Mannen hördes under förmiddage­n och skulle släpptes på fri fot. Men då greps och anhölls han på nytt.

– Han är anhållen, fast för ett helt annat brott. När han skulle släppas fri bestämde han sig att hota polismänne­n som släppte honom fri, säger Rickard Lejon, jourhavand­e förundersö­kningsleda­re.

Mannen är nu misstänkt för två fall av olaga hot. Han är hörd i ärendet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden