Ttela

Marcus från fyran till spel i tvåan hos VFK

- Ulf Thuresson ulf.thuresson@ttela.se 0520-42 26 23

Säsongen som gick släppte Vänersborg­s FK in 35 mål i division 2 Norra Götaland, bara IFK Åmål var sämre. – Det ska vi se till att ändra på, säger Marcus Rydberg, 25, ny mittback i VFK från Melleruds IF.

Det var sällan tråkigt att se VFK spela fotboll under 2020, målen stod ofta som spön i backen, men ett snitt på 2,69 insläppta per match spolierade möjlighete­rna till en topplaceri­ng, och VFK slutade åtta.

Som värst var det mot Oddevold (0–4), Sävedalen (2–5) och Ahlafors (3–6).

Att klubbens första nyförvärv är en försvarssp­elare är således ingen överraskni­ng.

” För min del blir det första gången i tvåan, det ska bli både roligt och en utmaning

Marcus Rydberg

– Jag hörde snacket om VFK:S intresse redan i somras, och så tog det fart i början av november, säger Marcus Rydberg, veteran i MIF med mer än en handfull säsonger i A-laget på Rådavallen redan vid 25 års ålder.

Rydberg har tidigare pendlat mellan division 3 och 4 med Mellerud, i år blev det en fjärdeplat­s i division 4 Bohuslän-dal.

– För min del blir det första gången i tvåan, det ska bli både roligt och en utmaning.

Till saken hör också att Albin Broberg, Rydbergs bästa kompis, redan finns i VFK och har lämnat klartecken till fortsatt spel i klubben.

Albin som under sin debutsäson­g i VFK svarade för tre mål.

Andra som kommer att spela i svartvit dress under 2021 är Felix Rehnberg, Hannes Larsson och Oskar Josefsson, som alla tre förlängt med VFK, och Omar Abukar och Casper Larsson som båda flyttas upp från de egna ungdomsled­en.

 ?? Bild: Karl Andersson ?? Marcus Rydberg är ny mittback i Vänersborg­s FK.
Bild: Karl Andersson Marcus Rydberg är ny mittback i Vänersborg­s FK.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden