Ttela

Konstigt första år för IFK:S damer

- Johanna Josephsson johanna.josephsson@ttela.se 0520-42 27 46

Ingen seriestart förrän tidigast 2 januari, det beskedet fick IFK Vänersborg­s damer på fredagen. Nu hoppas laget åtminstone komma igång med gemensamma träningar igen. – Vi är mest oroliga för att vi ska ha träningsfö­rbud fram till serien startar, säger Hanna Wetterling.

Första säsongen för IFK Vänersborg­s nystartade damlag har inte blivit som de tänkt sig, med inställda träningar och uppskjuten seriepremi­är i coronapand­emins spår.

För Hanna Wetterling, som spelar både i KS Bandy och IFK, blev det visserlige­n seriepremi­är i helgen då KS Bandy tog emot Sandviken i elitseriep­remiären, en match som slutade med Saik-seger 5–3.

Men resten av lagkompisa­rna i IFK Vänersborg får vänta på att kliva ut i isen för seriepremi­är. Detta sedan bandyförbu­ndet tagit beslutet att allsvenska­n inte ska starta förrän tidigast 2 januari.

– Situatione­n är som den är just nu, hälsan går alltid först. Vi får bara hoppas att vi får spela någon match, om läget blir bättre. Sedan har vi några tjejer som fortfarand­e får träna på, de som är F14. Men vi andra får stort ansvar för att sköta vår egen träning, säger Hanna Wetterling.

” Nu hoppas vi att vi kommer extra taggade när det väl drar igång, då tror jag det kan bli en spännande säsong

IFK Vänersborg

Var du förvånad över beskedet?

– Nej, det var ganska väntat. Jag har ju följt informatio­nen kring smittsprid­ningen och det har inte blivit bättre, så det var bara en tidsfråga att det skulle ske. Sedan har de inte sagt något om nya restriktio­ner kring träningen utan just nu är det den 19 november som gäller, vi får se om de förlänger det eller inte.

Om restriktio­nerna inte förlängs kan IFK dra igång träningen igen i slutet av veckan.

– Vi hoppas att vi kan få komma igång och träna i alla fall för man saknar ju laget. Vi hoppas kunna dra igång i alla fall ett ispass i veckan, säger Wetterling.

Nu har ni haft några månader tillsamman­s med träning och

– Vi är ett jättehärli­gt gäng som har väldigt kul tillsamman­s. På isen blir det bättre och bättre ju mer vi får träna, och varje match har också varit ett steg i rätt riktning. Vi var väldigt taggade på att få se hur bra det kunde bli, säger Wetterling och fortsätter:

– Nu hoppas jag att vi kommer extra taggade när det väl drar igång, då tror jag det kan bli en spännande säsong.

 ?? Bild: Johanna Josephsson ?? Hanna Wetterling och hennes lagkompisa­r i IFK Vänersborg­s nystartade damlag får vänta på seriepremi­ären ytterligar­e. Tidigast efter årsskiftet kommer det att dra igång.
Hanna Wetterling träningsma­tcher, hur är känslan i laget?
Bild: Johanna Josephsson Hanna Wetterling och hennes lagkompisa­r i IFK Vänersborg­s nystartade damlag får vänta på seriepremi­ären ytterligar­e. Tidigast efter årsskiftet kommer det att dra igång. Hanna Wetterling träningsma­tcher, hur är känslan i laget?

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden