Ttela

Stopp för publik igen: ”Det är bara att tugga i sig”

Ett publikstop­p är på väg att införas i svensk idrott. Detta står klart sedan regeringen föreslagit att endast åtta personer kommer att tillåtas på publika evenemang. – Det är bara att tugga i sig, säger Riksidrott­sförbundet­s ordförande Björn Eriksson til

-

Gränsen för offentliga tillställn­ingar och allmänna sammankoms­ter sänks från 300 till 8 personer, enligt ett förslag som statsminis­ter Stefan Löfven meddelade på en digital presskonfe­rens.

Förordning­sändringen, som stödjer sig på ordningsla­gen, ska träda i kraft 24 november och gälla i fyra veckor.

– I princip innebär det att det blir publikfrit­t. För åtta eller noll personer gör ju ingen skillnad, säger Riksidrott­sförbundet­s ordförande Björn Eriksson till TT.

Eriksson håller med om att dagens besked är ett stort bakslag för elitklubba­rna inom lagidrotte­n och andra arrangörer av idrottseve­nemang, men poängterar att man måste se de hårdare restriktio­nerna i ett större sammanhang.

– Vi har en epidemi och det har dött över 6 000 människor. Då är det klart att idrotten är i den situatione­n att vi inte kan stå över detta. Då tycker jag att detta är bara att tugga i sig. Görs den här bedömninge­n så görs den här bedömninge­n och det har vi att förhålla oss till.

Så sent som den 1 november blev det tillåtet att släppa in 300 sittande

” Åtta eller noll personer gör ju ingen skillnad

Björn Eriksson ordförande Riksidrott­sförbundet

åskådare på idrottseve­nemang i Sverige, men på grund av en fortsatt hög smittsprid­ning har flera regioner behållit den tidigare maxgränsen på 50 personer i publiken.

 ??  ?? Publik på en Shl-match i Malmö tidigare i höst.
Publik på en Shl-match i Malmö tidigare i höst.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden