Ttela

”Vi har fått in ett bra flyt”

Utanför kulturhuse­t i Lilla Edet var det lång kö i spöregnet för att komma in och få den första dosen av det efterlängt­ade vaccinet. Några personer stod med paraply och luva, medan andra fick stora vattendrop­par på sig. – Vi har fått in ett bra flyt och d

- Elin Johansson elin.johansson@ttela.se Bild: Stefan Bennhage stefan.bennhage@ttela.se

Medpro Clinic-chefen Lotta Enström håller koll på kön utanför kulturhuse­t i Lilla Edet. Kön ringlade sig lång när det var dags för 55-plussare att vaccinera sig mot covid-19.

Under onsdagen vaccinerad­es cirka 320 personer. Lilla Edet har sänkt åldern för vaccinerin­g till 55 plus. Tiderna för onsdagens vaccinerin­g tog snabbt slut och det var förväntans­fulla personer som väntade utanför lokalen för att få sitt vaccin.

– Det känns bra. Äntligen!, säger Anki Grönquist med sitt färgglada munskydd.

” Det gjorde inte ont aki Selin

Inne i lokalen var det fem personer som vaccinerad­e på löpande band. De vaccinerad­e informerad­es även om vanliga biverkning­ar. Alla som tagit sin första dos fick sitta i 15 minuter i ett annat rum och kolla på film innan de fick lämna lokalen.

Stolar stod uppradade med långt mellanrum och det var tyst trots att det satt runt 20 personer där. Allt eftersom tiden fick kunde person efter person lämna kulturhuse­t och ta sig hemåt igen.

– Det gjorde inte ont, säger Aki Selin.

I Lilla Edet vaccinerad­e de med Moderna och Pfizer. Medpro vårdcentra­l har blivit utvald till att vara en pilotvårdc­entral och har möjlighet att beställa in vaccin efter behov.

– Det blir lite rörigt med alla vaccin och beställnin­gar, men det är också kul, det är ju detta vi vill, säger Lotta Enström.

Innan veckans slut kommer det att släppas tider inför nästa vecka. Då kommer vaccinerin­gen att genomföras på tisdag och onsdag.

Under eftermidda­gen vaccinerad­es också personer med dos 2.

De räknar med att vaccinera 20 personer per kvart.

 ?? Bild: Stefan Bennhage ??
Bild: Stefan Bennhage
 ??  ?? Person efter person lotsades smidigt in i lokalen där personal vaccinerad­e på löpande band. Bodil almqvist vaccinerar här Sirpa jarl.
Person efter person lotsades smidigt in i lokalen där personal vaccinerad­e på löpande band. Bodil almqvist vaccinerar här Sirpa jarl.
 ??  ?? annika gustafson vaccinerar aki Selin, som var en av de första att få sin dos den här dagen.
annika gustafson vaccinerar aki Selin, som var en av de första att få sin dos den här dagen.
 ??  ?? efter vaccinerin­gen fick alla sitta ner i en stor sal och titta på film.
efter vaccinerin­gen fick alla sitta ner i en stor sal och titta på film.
 ??  ?? Kön utanför kulturhuse­t i Lilla edet var stabil redan vid öppningen.
Kön utanför kulturhuse­t i Lilla edet var stabil redan vid öppningen.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden