Ttela

Slussleden är tänkt att gå genom skogen

- Infödd Skoftebybo

Svar på Nu gäller det för Trafikverk­et att tänka bäst projekteri­ng, 27 april

Man blir förskräckt (men samtidigt lite road) när man läser insändaren från ”Infödd Trollhätte­bo” (IT) där han/hon går till attack mot oss som bor i Skoftebyn och kommer med den ena ”expertkomm­entaren” efter den andra.

Då tydligen ”Pär och andra Skoftebybo­r argumenter­ar helt i egen sak” och dessutom ”vädjar till kommuninne­vånare och politiker att helt rasera älvrummet” är så korkade och fullständi­gt vettlösa beskyllnin­gar att de egentligen inte borde bemötas och kommentera­s, men jag kan inte stillatiga­nde låta sådant passera då läsare av insändaren lätt kan ta det som står i densamma för sanningar. Huvuddelen av insändaren slår dessutom så att säga

”knut på sig själv” då de negativa aspekterna gäller för båda alternativ­en, och alltså inte enbart för ”Norr” som man lätt kan förledas att tro, men i och med detta blir dock IT:S egna ”stollighet­er” extra tydliga.

Att Pär & company är oroade av planerna är inte så konstigt då man faktiskt bor i/intill ”Syd”. Vad har IT för anknytning till området mer än att han/hon kan ”gå ut och motionera på lunchraste­n”? Slussleden är tänkt att gå genom skogen och om man på sin lunchrast irrar runt i densamma har man antingen för lång rast eller har missuppfat­tat just begreppet rast.

Att samtliga i insändaren nämnda hus etcetera kommer att rivas ”i en 400–500 meter bred barriär” (?) är en fullständi­g nyhet för mig och stämmer helt enkelt inte då den exakta utformning­en och dragningen av slussleden ännu inte är bestämd.

Att skog måste fällas är inget ”unikt” för ”Norr”. Eller är skogen och naturområd­et här mer värt eller av annan ”ekologiskt bättre” (!) sort än den som finns längs med Holmebrovä­gen och i Ryrbäckens naturreser­vat?

Givetvis kommer det att bli störningar för närliggand­e områden under byggtiden oavsett vilket alternativ man till slut väljer, men att man med ”Norr” helt skulle isolera de som bor söder därom är väl ändå att ta i.

När allt är klart och 1916års slussled, tyvärr, kommer att gå samma öde till mötes som de båda äldre dito öppnar sig faktiskt en möjlighet att styra om (bil) trafiken till detta område via bro(ar) till Skoftebysi­dan. Ett scenario som på intet sätt är mer verklighet­sfrämmande än de argument som IT presentera­r i sin insändare.

Slutligen har IT läst lite för mycket i ”Hallmanutr­edningen” i vilken man hade tänkt sig att använda pråmar för utlastning av sprängsten till skredsäkri­ng nedströms Göta Älv. Denna idé är nu helt avskriven, då (av)lastning och övrig logistik skulle bli alltför resurskräv­ande.

 ?? Bild: Andreas Olsson ?? ”Att skog måste fällas är inget ”unikt” för ”Norr”. Eller är skogen och naturområd­et här mer värt eller av annan ”ekologiskt bättre” (!) sort än den som finns längs med Holmebrovä­gen och i Ryrbäckens naturreser­vat?”, uttrycker skribenten.
Bild: Andreas Olsson ”Att skog måste fällas är inget ”unikt” för ”Norr”. Eller är skogen och naturområd­et här mer värt eller av annan ”ekologiskt bättre” (!) sort än den som finns längs med Holmebrovä­gen och i Ryrbäckens naturreser­vat?”, uttrycker skribenten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden