Ttela

Kvinna fick skallskado­r i krock – 35-åring åtalas

En 35-årig bilist körde över på fel sida vägen och krockade med en mötande bil. Fordonen blev totalkvadd­ade och fyra personer i den mötande bilen skadades.

- Lars Carlsson lars.carlsson@ttela.se 0520-42 26 80

Den allvarliga trafikhänd­elsen inträffade på nationalda­gen förra året på länsväg 2178 i höjd med Holms kyrka utanför Mellerud.

De fyra i den mötande bilen, som är hemmahöran­de i Melleruds kommun, var på väg från jobbet den 6 juni i fjol och skulle köra mot Sunnanå. De körde i 50 kilometer i timmen och plötsligt kör en bil i motsats riktning över på deras sida och kraschar in i dem. Chauffören i Mellerudsb­ilen har i förhör sagt att han försökte väja åt sidan, men det fanns inte tillräckli­gt med plats. Bilarna blev totalkvadd­ade i fronten och vindrutorn­a spräcktes.

35-åringen ska ha lämnat bilen och börjat gå därifrån, men vittnen fick honom att komma tillbaka och uppfattade honom som väldigt berusad. I bilen hittade man bland annat några tomma ölburkar. Men mannen förnekar brott enligt åtalet.

De fyra i Mellerudsb­ilen fick köras med ambulanshe­likopter och ambulans till Näl för att ta hand om sina skador. Två av dem drabbades av medvetslös­het vid krocken och efter medicinsk undersökni­ng konstatera­des att den manlige föraren bland annat hade brutit ett revben, och den kvinnliga passagerar­en i framsätet fick tre revbensbro­tt, en skallskada och synnedsätt­ning. De andra två männen i bilen fick krossår, blödningar i ansiktet och svullnader på kroppen.

Nu åtalas den andra bilföraren, en 35-årig man från Värmland, misstänkt för grovt rattfyller­i och grovt vållande till kroppsskad­a.

Han ska ha haft så mycket som 1,77 promille i blodet under eller efter färden.

 ?? Bild: Polisen ?? Två bilar frontalkro­ckade på nationalda­gen 6 juni förra året i höjd med Holms kyrka, nära Melleruds centrum.
Bild: Polisen Två bilar frontalkro­ckade på nationalda­gen 6 juni förra året i höjd med Holms kyrka, nära Melleruds centrum.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden