Ttela

Minskad smittsprid­ning i tre kommuner

Folkhälsom­yndigheten­s veckostati­stik för antalet bekräftade fall av covid-19 i TTELA:S bevaknings­område visar positiva siffror. Tre av kommunerna sticker ut med minskad smittsprid­ning.

- Biträdande smittskydd­släkare i Västra Götaland Elin Johansson

Siffrorna visar på minskad smittsprid­ning i Mellerud, Trollhätta­n och Vänersborg. I Mellerud har positiva fall minskat markant och sticker ut mest av kommunerna i TTELA:S bevaknings­områden. Lilla Edet är den kommun som ökat med några positiva fall.

– Vaccinatio­nerna har nu kommit i gång ordentligt vilket är mycket bra, vaccinera dig gärna om du är över 18 år. Ju fler som vaccinerar sig desto bättre. Det är nyckeln till att kunna återgå till det normala igen, säger Eva Lindgren, biträdande smittskydd­släkare, Västra Götalandsr­egionen, i ett pressmedde­lande.

” Vaccinatio­nerna har nu kommit i gång ordentligt.

Eva Lindgren

I Mellerud har smittsprid­ningen minskat med 70 procent från vecka 16 till vecka 17. En minskning från 88 fall till 27 fall. Trollhätta­n visar positiva siffror med en minskning från 238 till 220 fall.

Likaså i Vänersborg minskar smittsprid­ningen, från 153 till 121.

Lilla Edet har ökat med några positiva fall från vecka 16 till vecka 17. Det är en ökning från 41 till 55 positiva fall.

Smittsprid­ningen i Västra Götaland är fortsatt hög. På kommunerna­s hemsidor hänvisas invånarna att fortsatt följa restriktio­nerna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden