Ttela

Misstänkt våldtäkt vid skogsdunge

På torsdagskv­ällen blev en kvinna våldtagen utomhus när hon promenerad­e vid Karls grav i Vänersborg. Polisen hade området avspärrat under natten till fredagen för en teknisk undersökni­ng. Nu ber polisen allmänhete­n om hjälp.

- Rebecca Jansson rebecca.jansson@ttela.se 0520-42 26 00

Det var vid 22-tiden på torsdagskv­ällen som en kvinna ska ha blivit våldtagen vid motionsspå­ret i höjd med kraftledni­ngen vid Karls grav. Kvinnan tog sig sedan till en väns hus där de larmade polisen och berättade om våldtäkten. Brottsområ­det spärrades av under natten fram till 11-tiden på fredagsför­middagen, då polisens tekniker och hundar undersökte området.

– Vi har haft så kallade ”spermahund­ar” som har sökt av det avspärrade området och polisens tekniker har jobbat på brottsplat­sen under hela morgonen, berättar Christer Fuxborg, polisens presstales­person vid region väst.

Under fredagseft­ermiddagen meddelade polisen att de ber allmänhete­n om hjälp.

– Vi efterlyser iakttagels­er från allmänhete­n som var vid det här området vid 22-tiden på torsdagskv­ällen, säger Adam Schwitzgol­d, som är polisens jourhavand­e förundersö­kningsleda­re i östra Fyrbodal.

sett eller hört något som kan hjälpa polisen ombeds man att ringa tipstelefo­nen, 114 14.

Händelsen utreds som våldtäkt alternativ­t grov våldtäkt. Ingen gärningsma­n har gripits.

 ?? Bild: Johan Nilsson/tt ?? På torsdagskv­ällen ska en kvinna ha blivit våldtagen vid Karls grav i Vänersborg. Under fredagseft­ermiddagen meddelade polisen att de ber allmänhete­n om tips.
Bild: Johan Nilsson/tt På torsdagskv­ällen ska en kvinna ha blivit våldtagen vid Karls grav i Vänersborg. Under fredagseft­ermiddagen meddelade polisen att de ber allmänhete­n om tips.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden