Ttela

Heartbreak temat för William igen

I Idol fick han massor av beröm för sina duetter. Nu gör William Segerdahl duettdebut på riktigt med nya singeln ”Utan dig”. Samtidigt har han tagit ett stort och viktigt beslut inför framtiden.

- Mia Thornberg mia.thornberg@ttela.se

Det har varit tyst från William på låtfronten sedan han släppte ”Blyga pojkar” i november.

Fast bara tyst när det gäller ny musik i eget namn.

Han har fortsatt skriva musik för fullt men i första hand för andra medan han väntat på rätt tillfälle att släppa nytt själv också.

– Jag har det gött, säger han på telefon från Stockholm, där han bor kvar i lägenheten som han delar med flickvänne­n Ebba.

– Vi firar tvåårsdag nästa vecka. Då ska vi åka på spa, det blir mysigt!

Han berättar hur det ser ut i huvudstade­n efter ett drygt år med pandemin och tycker det finns både ljusglimta­r och mindre bra saker när det gäller hur stockholma­rna tacklar det här med restriktio­nerna.

– På många ställen är det ändå bra, men i tunnelbana­n ... där är det lika fullproppa­t som vanligt. Men det är svårt också, för många kan inte ta sig till jobb och annat på andra sätt än med ”tuben”.

För egen del har han fått känna av pandemin på flera sätt och han tror att han även haft covid-19.

– Jag testade negativt, men det är väldigt konstigt, för hela familjen och tjejen åkte på det i februari, så jag tror faktiskt jag hade det ändå.

– Jag hade knappt några symtom alls och vi hade väldig tur allihop, för alla fick det ganska lindrigt. Men det var lite läskigt ett tag där först.

Även att släppa musik har påverkats av pandemin på grund av att musikbrans­chen har drabbats så hårt ekonomiskt. Det är den främsta anledninge­n till att det tagit ett halvår från förra singeln till den nya, som släpptes den 7 maj.

”Utan dig” är en duett som den snart 19-årige vänersborg­aren gör ihop med Malin Christin, syster till Mello-bekanta Wiktoria Johansson.

– Malin är framför allt låtskrivar­e och ligger bakom många stora grejer i Japan, men hon är även artist och en fantastisk sångerska. Det var egentligen inte meningen att hon skulle sjunga låten, men hon sjöng så fantastisk­t på demon, så vi frågade och hon sa ja, förklarar William.

”Vi” är i det här fallet William och den tredje länken i kedjan bakom låten, Mattias Andréasson, tidigare en av medlemmarn­a i EMD (Erik Segerstedt, Mattias och Danny Saucedo) och i dag framgångsr­ik producent bakom bland andra Albin Johnsén.

– ”Utan dig” är en ballad jag kokade ihop i slutet av sommaren. Det var inte meningen att vi skulle skriva den låten den dan, det var egentligen en annan låt vi skulle jobba på.

– När vi satt där spelade jag upp en helt annan pianosling­a som Malin gillade. Sen kom Mattias och sa samma sak och efter det skrev låten mer eller mindre sig själv.

Vad låten handlar om? William svarar med ett skratt:

– Jag har inte försökt uppfinna hjulet igen, så ... heartbreak.

– Vi har fokat på att texten ska kännas väldigt saklig och konkret, inte som i många andra svenska texter, där det ofta är mycket metaforer. Det känns genuint och inte så gjort och samtidigt ger det låten en skön twist.

William medger att det känns nervöst att släppa en duett, men stortrivs med samarbetet med Malin Christin och tror att de kommer att skriva mycket mer musik ihop framöver.

Och apropå framöver; för några veckor sedan tog William ett avgörande beslut. Han hoppade av gymnasiet. Efter många och långa diskussion­er med bland annat sina föräldrar.

– Jag har satt upp vissa mål och måste göra det valet jag tror är bäst för att nå dem. Därför har jag kommit överens med mina föräldrar om det här. Det är en chans jag måste ta och skolan kommer alltid att finnas kvar om jag vill ta upp studierna igen.

Målen han har satt upp handlar både om den egna musiken och om låtarna han skriver åt andra. Som den låt åt en DJ han sitter i studion och jobbar på när vi talas vid.

– Grejen är att jag inte väljer att sitta och skriva – jag behöver göra det. Det är något jag måste göra och jag kommer att ångra mig så hårt om jag inte satsar järnet på det jag tror på!

” ”Utan dig” är en ballad jag kokade ihop i slutet av sommaren.

William Segerdahl

 ??  ?? William Segerdahl sjunger duett med Malin Christin på nya singeln ”Utan dig”, som
William Segerdahl sjunger duett med Malin Christin på nya singeln ”Utan dig”, som
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden