Ttela

Nikes hyllning till kusinen Hanna till final i P4 nästa

Nike och Hanna var kusinerna som växte upp som nära vänner. De dansade och spelade musik ihop. Ett år efter att Hanna försvann i en jättevåg på Hawaii släppte Nike (med artistnamn­et Nike Elisabeth) en låt om Hanna. Nu är den en av finalister­na från vårt o

- Karin Engqvist karin.engqvist@ttela.se 0521-57 59 02

De båda kusinerna Nike Strömstedt och Hanna Wänerskog umgicks mycket som små, de växte upp nära varandra i Vänersborg och ville alltid sova över hos varandra.

– När jag förstod att många andra inte har så nära relationer till sina kusiner blev jag förvånad, minns Nike.

När de började gymnasiet delade de många intressen och de dansade och spelade musik ihop.

– Hon var en av mina närmaste vänner, säger Nike.

Men i februari förra året hände det ofattbara. 20-åriga Hanna, som skulle tillbringa tio veckor på Hawaii, sveptes ut i havet av en stor våg och återfanns aldrig.

När Nike, som kallar sig för Nike Elisabeth som artist, ett halvår senare ska åka på musikläger i Stockholm, vet hon att hon vill skriva en låt om Hanna om det blir så att hon får chans att jobba med artisten Bahjat. Det får hon.

– Jag sa till honom att jag antingen ville skriva en upptempolå­t eller en om min kusin. Han sa: ”Vi kan göra båda”.

I februari släppte hon sin låt, ”Close (to me)”.

Efter att ha fått fin respons från bland annat kollegor och Hannas föräldrar skickade hon i mars in den till P4 som ett bidrag till P4 Nästa.

I torsdags hörde de av sig.

– Jag var utvald som en av fem finalister i P4 Västs område. Det kändes jättekul!

Vad tror du att Hanna hade känt?

– Jag tror att hon är väldigt, väldigt stolt över mig. Och glad över att jag gjort om det till något positivt. Jag har skrivit den här låten för att hedra Hanna. Hanna skulle inte vilja att jag fastnade i att vara ledsen. Jag tror att hon hade älskat låten. Jag kan se oss dansa till den tillsamman­s.

20-åriga Nike har skrivit musik ”hela livet”.

– Det började med att jag och mormor skrev ihop.

Hon gick musikestet på gymnasiet och planerar nu att flytta till Stockholm till hösten för att satsa mer på musiken. Helst vill hon både skriva och framföra musik, jobba med marknadsfö­ring och ordna med konserter.

– Jag älskar hela konceptet. Jag vill stå på scenen och framföra mina låtar.

 ?? Bild: Privat ?? Nike Elisabeth, eller Nike Strömstedt som hon egentligen heter, väljer att minnas sin kusin Hanna Wänerskog med glädje i stället för med sorg.
Bild: Privat Nike Elisabeth, eller Nike Strömstedt som hon egentligen heter, väljer att minnas sin kusin Hanna Wänerskog med glädje i stället för med sorg.
 ?? Bild: Andreas Olsson ?? Hanna sveptes bort av en jättelik våg på Hawaii i februari 2020.
Bild: Andreas Olsson Hanna sveptes bort av en jättelik våg på Hawaii i februari 2020.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden