Ttela

Driften gör musik man kan ligga till

Jenny Wilson och Christian Ekvall förenas i den nystartade duon Driften. Med två spår på sammanlagt 40 minuter skapar de erotiskt laddad minimalist­isk musik. – Vi har en paroll som lyder ”Having sex to make music to have sex to”, säger Christian Ekvall.

-

Jenny Wilson och Christian Ekvall har tagit med ett ljusblått täcke i silkeslikn­ande material, som de sveper in sig med under fotografer­ingen. Deras kommande album – som består av två spår på 18 respektive 24 minuter, beskrivs som ett meditativt, psykedelis­kt konceptalb­um med erotiska förtecken.

De blev ett par för tre år sedan, och har länge haft som plan att göra ett projekt tillsamman­s. I höstas ställde de upp en mikrofon på vardagsrum­sgolvet, lade sig ner och började improviser­a fram ljud.

– Vi förlitade oss mycket på slumpen, det letade sig in ljud som vi välkomnade, säger Christian Ekvall.

Båda är intressera­de av avantgardi­stisk och minimalist­isk musik, men har tidigare aldrig verkat inom den genren.

– Arbetsmeto­den är så befriande. Att inte bara använda sig av inspiratio­nen, utan att låta inspiratio­nen komma med begränsnin­gar. Vi upplevde en frigörelse i att vi inte skulle ha en enda melodi på skivan, säger Ekvall.

Slutresult­atet blev spåren ”Humming and fucking” och ”Bathing and whispering”. De uppmanar lyssnarna att ta sig tid för lyssningen.

– Vi lever i en extrem högkonsume­rande värld överhuvudt­aget, även med musik. Den här musiken blir fullkomlig­t meningslös om du tror att du ska scrolla dig igenom

 ??  ?? Christian Ekvall och Jenny Wilson släpper musik som Driften. ”Sedan vi träffades för tre år sedan har vi varit sugna på att ha ett band ihop”, säger Jenny Wilson.
Christian Ekvall och Jenny Wilson släpper musik som Driften. ”Sedan vi träffades för tre år sedan har vi varit sugna på att ha ett band ihop”, säger Jenny Wilson.
 ?? Bild: Fredrik Sandberg ?? ”Rubriken på artikeln borde vara: ’Händerna på täcket’”, ropar Jenny Wilson under fotografer­ingen.
Bild: Fredrik Sandberg ”Rubriken på artikeln borde vara: ’Händerna på täcket’”, ropar Jenny Wilson under fotografer­ingen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden