Ttela

Klasspelar­e klar för VHC: ”En av de bästa”

Vänersborg­s HC har gjort klart med ett tungt nyförvärv. TTELA kan nu berätta att Alexander Sundstrand återvänder till klubben efter två år i hockeyetta­n. – Han var grym när han var här senast och jag tror han är ännu bättre nu, säger Patrik Duretic, klubb

- Klubbchef VHC Adam Andersson adam.andersson@ttela.se

Det var för två år sedan som Alexander Sundstrand anslöt till Vänersborg­s HC för första gången. Då kom han till klubben från en sejour i Tibro – och levererade.

Sundstrand höll en genomgåend­e hög nivå under säsongen och därav blev det bara ett år i VHC. Målvakten skrev sedan på för Hockeyetta­n-laget HC Dalen där han varit de två senaste säsongerna. Statistike­n därifrån är fin, men speltiden är trots det skral.

Det har lagt grunden för att Alexander Sundstrand nu lämnar Dalen för att återvända till Vänersborg.

– Det känns fantastisk­t bra. Han var grym när han var här senast. Det är fräckt att han väljer att komma tillbaka. Han känner att han vill stå fullt ut och vi har haft kontakt hela tiden sedan han var här. Jag har velat att han ska komma tillbaka, säger Patrik Duretic.

” Jag tror att han är ännu bättre nu. Patrik Duretic

Klubbchefe­n är på många plan väldigt nöjd över förvärvet.

– Han känner klubben så det är liksom ingen transports­träcka för att få in honom i laget och klubben. Det är en fantastisk kille vid sidan av planen och han vet vad som väntar. Det är alltid skönt att få tillbaka spelare. Sedan, alltså herregud, vi vet vilken klass han besitter som målvakt. Han kommer vara en av de bästa i serien, säger Duretic.

Sundstrand, som har HV71 som sin moderklubb, har hunnit bli 24 år och Patrik Duretic tror att han kommer tillföra ytterligar­e lite kvalité till Vänersborg den här sejouren.

– Jag tror att han är ännu bättre nu, säger VHC:S klubbchef.

 ?? Bild: Christian Flodin ?? Alexander Sundstrand var i VHC säsongen 2018/19. Nu är han tillbaka.
Bild: Christian Flodin Alexander Sundstrand var i VHC säsongen 2018/19. Nu är han tillbaka.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden