Ttela

FCT:S måltjuv imponerar

FC Trollhätta­n har bjudit på blandade insatser såhär långt den här säsongen. Men en som varit konsekvent är Yoann Fellrath som svarat för fyra mål på de fem första matcherna. – Jag försöker göra mitt bästa, säger fransmanne­n.

- Robin Johansson

Sedan premiären hemma mot Lindome så har FC Trollhätta­n inte förlorat någon match. Två vinster och två oavgjorda är deras facit sedan dess. Och fram till förra omgången mot Tvååker så hade Yoann Fellrath gjort ett mål i samtliga matcher. Han gick dock inte helt lottlös från Tvååkers-matchen då han stod för framspelni­ngen till Alibek Alievs 1–0-mål.

– Jag ska väl inte ljuga, det var lite tur. Men det var ett viktigt mål. Tyvärr lyckades vi inte behålla fokus och vinna matchen på den katastrofa­la planen, säger Yoann Fellrath.

Och om sin egen start i Fct-tröjan säger han såhär:

– Det har funkat bra för mig. Jag försöker mitt bästa hela tiden och jag känner att jag har lagkamrate­rnas förtroende samtidigt som mitt självförtr­oende växer hela tiden.

Att FCT haft svårt att stänga ned matcherna tror Fellrath till viss del beror på att det saknas en del erfarenhet i truppen.

– När vi leder så trycker såklart motståndar­na på för att nå en kvittering. Från vår sida blir det små misstag som gör att vi tappar ledningen. Det är många unga killar i laget så det är inte konstigt att misstag sker.

Bortsett från premiärmat­chen mot Lindome så är dock fransmanne­n nöjd med lagets start såhär långt.

– Jag tycker vi har spelat bra. Det är två bra vinster. Sen är det lite frustreran­de att vi tappat två ledningar till oavgjort.

På söndag ställs FCT mot Assyriska hemma på Edsborg. Fct-tränaren William Lundin har gjort ett par iakttagels­er hos motståndet.

– De har släppt sju mål på sina två senaste matcher samtidigt som de gjort sex mål. Det säger väl två saker. Dels är de väldigt bra framåt men samtidigt så är de sårbara bakåt och det är något vi behöver försöka utnyttja, menar Lundin.

Efter det tunga beskedet tidigare i veckan om att det inte blir något mer spel för Adam Engelbrekt­sson så är frågan vem som kliver in på hans plats. William Lundin menar dock att det finns alternativ.

– Vi har en väldigt hälsosam konkurrens om platserna. Det är många som ser heta ut på träningarn­a. Det brinner till mycket mer hos spelarna nu än vad det gjorde förra säsongen, säger William Lundin.

” Det har funkat bra för mig. Yoann Fellrath

 ?? Bild: Jonas Myrholm ?? Yoann Fellrath har svarat för fyra mål på fem matcher.
Bild: Jonas Myrholm Yoann Fellrath har svarat för fyra mål på fem matcher.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden