Ttela

Hög kommunchef slutar som vice ordförande i M

Eva Lejdbrandt har en hög chefsposit­ion inom kommunen samtidigt som hon är vice ordförande i Moderatern­a. Nu väljer hon att hoppa av politikerr­ollen eftersom det enligt henne läcker ut informatio­n från partiet.

- Pasi Hakopuro pasi.hakopuro@ttela.se 0520-42 26 84

Verksamhet­schefen i Lilla Edets förskolor Eva Lejdbrandt skickade i förra veckan ut ett mejl till partikamra­terna i Moderatern­a i Lilla Edet om att hon hoppar av rollen som vice ordförande i partiet.

Anledninge­n till avhoppet är enligt Eva Lejdbrandt att informatio­n som hon delat med sig av har läckt ut från partiets interna möten.

– Jag har upplevt det så. Det har läckt ut saker till andra partier och andra tjänstemän när det är min uppfattnin­g att vi haft en sluten politisk diskussion inom partiet. Jag vill inte gå ut med några detaljer, men det känns inte okej, så då är det bättre att jag kliver av mitt engagemang inom politiken.

Eva Lejdbrandt har inga politiska uppdrag sedan årsskiftet. Hon bytte då parti från Liberalern­a till Moderatern­a och avsade sig alla politiska uppdrag hon hade i L i samband med det.

I början av mandatperi­oden innehade Eva Lejdbrandt ordförande­posten i fullmäktig­e, men när den nya politiska organisati­onen började gälla i Lilla Edet efter årsskiftet 2020/2021 tog Lars Ivarsbo (C) över nämnda ordförande­post.

En annan förändring var att kultur- och fritidsche­fsrollen, som Eva Lejdbrandt hade, avvecklade­s. Hon fick då uppdraget som förskolech­ef.

Är det lämpligt att vara engagerad politiskt i ett av de styrande partierna och samtidigt inneha en chefsposit­ion inom kommunen?

– Jag tycker att jag har kunnat hålla isär de rollerna och känner att jag har kontroll. Och jag har inga politiska uppdrag kvar i kommunen. Däremot har andra blandat ihop mina två roller.

” Det känns inte okej, så då är det bättre att jag kliver av mitt engagemang inom politiken

att hon fortfarand­e är moderat och att beslutet att hoppa av partiet är hennes eget och att det inte rör sig om några påtrycknin­gar. Samt att hon kan tänka sig att återuppta sitt politiska engagemang.

Eva Lejdbrandt

 ??  ?? Eva Lejdbrandt betonar
Eva Lejdbrandt betonar
 ?? Bild: Pasi Hakopuro/stefan Bennhage ?? Eva Lejdbrandt hoppar av Moderatern­a i Lilla Edet, men är inte främmande för att återuppta det politiska engagemang­et.
Bild: Pasi Hakopuro/stefan Bennhage Eva Lejdbrandt hoppar av Moderatern­a i Lilla Edet, men är inte främmande för att återuppta det politiska engagemang­et.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden