Ttela

Kalle Berner fick förtroende­t – och tog det: ”Skönt”

För första gången den här säsongen fick Kalle Berner starta som mittback för VIF – då höll laget nollan och försvarspj­äsen imponerade. – Jag tycker själv att det är min bästa position, säger Berner.

- Adam Andersson

”När Kalle Berner gick från division 5 till division 2 sade folk att han inte skulle klara det. Nu säger folk att han inte skulle klara division 1, men han bekräftar bara allt jag visste om honom. Kalle är en smart kille. Jag tror inte att det har skadat honom att få se lite från sidan under inledninge­n och skaffa sig lite kunskap. Jag har känt att han har tänkt att ”jag kan göra det här”, och han gjorde det strålande i dag”.

Så sade Vif-tränaren Andy Kilner efter 0–0-mötet med Malmö och efter att ha placerat Kalle Berner i startelvan som mittback för första gången den här säsongen. Den stora anledninge­n till det var Milos Andelkovic frånvaro, men Kalle Berner tackade för förtroende­t med att leverera.

– Det kändes skönt att spela och få komma in i det igen. Det är första matchen jag får starta som mittback i år och det är min bästa position tycker jag själv i alla fall. Det kändes stabilt, säger Kalle Berner.

Han fick agera mittbacksp­ar med

Fabian Falkstrand-ransjö vilket han gjort under förra säsongen och samarbetet fungerade. VIF stängde ned IFK Malmö på ett riktigt bra sätt och höll undan gästerna från att skapa kvalificer­ade målchanser.

– Jag och Fabian har ju spelat mycket tillsamman­s så vi vet var vi har varandra. Vi vet när vi går och vi vet när vi faller så det är skönt att ha den tryggheten, säger Berner.

Försvarare­n var nöjd med vad laget presterade mot IFK Malmö även om det där sista lilla som kunnat ge ett segermål saknades.

– Jag tycker vi spelar bra och är stabila, men vi får inte riktigt till den där sista passningen och det är såklart lite frustreran­de att vi inte lyckas med det, säger Berner.

Däremot går det inte att bortse i från att matchen var ett steg tillbaka i rätt riktning efter de två raka förluster dessförinn­an.

– Det var viktigt att vända lite på det. Att vi både fick ta poäng och även hålla nollan. Det hade varit tungt med tre raka förluster såklart, så nu är vi tillbaka på banan och ska bara sikta vidare på nästa helg, säger Kalle Berner.

 ?? Bild: Christian Flodin ?? Kalle Berner var säkerheten själv i matchen mot Malmö.
Bild: Christian Flodin Kalle Berner var säkerheten själv i matchen mot Malmö.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden