Ttela

Vif-backen har hittat tillbaka till formen

Fabian Falkstrand-ransjö var tillbaka efter att ha legat sjuk i covid-19 – och då låg han bakom att Vänersborg­s IF höll nollan mot IFK Malmö. – Det är ju alltid bra när man inte släpper in någonting, säger 20-åringen.

- Adam Andersson

Fabian Falkstrand-ransjös föregående vecka spenderade­s i sängen med hög feber och konstatera­d covid-19.

Den här veckan har han försökt hitta tillbaka till formen och när Vänersborg­s IF ställdes emot IFK Malmö var 20-åringen inte bara med i laguppstäl­lningen utan även i startelvan.

93 minuter senare var matchen slut, Falkstrand-ransjö hade spelat hela och legat bakom att VIF hållit nollan mot Malmö.

– Det kändes bra. Det kändes stabilt i kroppen första 45 minuterna, men när det gått 60 minuter så kände jag att det var tunga ben och var lite annorlunda. Nu efteråt är jag väldigt trött. Jag känner i ryggen och i låren, men det är bara hem och vila så kommer det vara bra nästa vecka, säger Fabian Falkstrand-ransjö.

Han tyckte att matchen, som slutade 0–0, var en jämn drabbning även om det fanns goda möjlighete­r för att plocka hem tre poäng.

– Det är väl inget lag som är bättre än det andra. Man ser inte riktigt skillnaden. Samtidigt tycker jag vi har lite giftigare lägen, men vi drar inte det längre strået. Det är många långa bollar och båda lagen ville verkligen få upp bollen på motståndar­nas tredjedel av planen, säger 20-åringen.

Efter matchen hyllades Falkstrand-ransjö av sin tränare Andy Kilner. Han lyfte framför allt fram hans förmåga att läsa av potentiell­a farlighete­r för motståndar­laget.

– Jag läser spelet ganska bra tycker jag, så han har väl en poäng där kanske. Jag tycker inte det varit en jättebra start för mig, men helt okej, säger Fabian Falkstrand-ransjö.

 ?? Bild: Jonas Myrholm ?? Fabian Falkstrand-ransjö har gjort comeback efter att ha legat sjuk i covid-19.
Bild: Jonas Myrholm Fabian Falkstrand-ransjö har gjort comeback efter att ha legat sjuk i covid-19.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden