Ttela

Diggiloo är redo för sommaren

Evenemang efter evenemang och turné efter turné har tvingats ställa i år på grund av coronapand­emin, men det kan finnas ljus för den konsertsug­ne. Diggiloo är hoppfulla inför sommaren och har planerat för 12 olika scenarier.

- Jesper Bernspång

Sedan i höstas har Diggiloo planerat för sommaren, med vetskapen om att coronapand­emin mycket väl kunde vara i full gång långt in på året. Det arbetet har lett fram till att man idag står redo med 12 olika scenarier, beroende på smittläget de planerade turnédatum­en.

– Av respekt mot publik, artister och alla inblandade så har vi planerat utifrån olika restriktio­ner som kan förväntas komma under sommaren, säger Patrik Krall, producent för Diggiloo.

De olika scenariern­a är planerade utifrån allt från att man ska kunna ha 500 personer i publiken upp till en mer ”vanlig” nivå, beroende på rådande restriktio­ner. Man har också sett över möjlighete­n att jobba med olika entréer och ankomsttid­er.

– Vi är förändring­sbenägna och kan börja sommaren med ett lägre publikanta­l för att sedan öka under sommarens gång om möjlighete­n ges, säger Patrik Krall.

För femte gången kommer turnén till Vänersborg, i år den 30:e juli. Ett datum som är positivt för vänersborg­arna då det är relativt sent i sommar och smittläget kan ha hunnit förbättrat­s ytterligar­e.

– Vi står redo in i det sista för att genomföra en smittsäker sommarkväl­l, säger Patrik Krall.

Artisterna i år är desamma som det var planerat skulle uppträda i fjol. Men ännu kan det tillkomma akter. Se hela listan på bekräftade artister nedan.

För biljettinf­ormation hänvisar vi till Diggiloos hemsida.

 ?? Bild: Kristofer Sandberg ?? David Lindgren och Jessica Andersson inför årets Diggiloo.
Bild: Kristofer Sandberg David Lindgren och Jessica Andersson inför årets Diggiloo.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden