Ttela

FCT nära rejäl kalldusch – då klev målvakten fram

Det var FCT som skapade mest och gick för ett segermål mot Assyriska, men i slutminute­rna var det ändå Simon Forslund som fick kliva fram med en direkt avgörande räddning. – Det var det enda svåra jag behövde göra på hela matchen, säger Fct-målvakten.

- Adam Andersson adam.andersson@ttela.se

Simon Forslund hade onekligen en lugn söndag mellan FC Trollhätta­ns stolpar i matchen mot Assyriska. Några nedplockad­e inlägg här, någon lugn räddning här och någon liten utrusning där.

Mest så såg det ut – fram till slutminute­rna.

Då skapade Assyriska läget som kunde ha gjort den här söndagen till en bedrövelse för hemmalaget. En långboll slogs och Seif Kadhim mer eller mindre frispelade­s. Han tittade upp och försökte placera in bollen, men Simon Forslunds vänsterben blev så långt det bara kunde bli och med foten lyckades han stoppa bollen från att nå nätmaskorn­a.

En räddning som gjorde att matchen trots allt blev 0–0.

– Det kändes som att jag var redo när avslutet kom. Men det var det enda svåra jag behövde göra på hela matchen. Jag står där i en och en halv timme och så är det en gång jag behöver göra ett svårt ingripande. Det gäller att vara påkopplad, det är så det är att vara målvakt, säger Simon Forslund.

Det måste vara lite skillnad på hur man sover när man får göra den räddningen kontra om han satt friläget och det enda svåra skottet du hade gick in?

– Ja, eller hur? Men det har man varit med om också. Att de hade ett friläge som blev mål och det var den matchen det. Samtidigt är det viktigt att man som målvakt inte dras med för mycket i det som händer. Jag kan inte påverka vilka situatione­r som kommer mot mig, jag kan bara försöka agera så bra som möjligt i de situatione­r som kommer, säger Forslund.

Fct-målvakten var trots allt, precis som de flesta av hans lagkamrate­r, besviken över att laget inte lyckades få med sig tre poäng från hemmamötet med Assyriska.

– Det känns ju surt. Vi hade behövt vinna den här matchen. Vi skapar ju chanser för att vinna det här, framför allt i första halvlek. Gör man inte mål så kan det bli 0–0. Samtidigt är vi kompakta och det finns bra saker som vi kan ta med oss, säger Simon Forslund.

” Det kändes som att jag var redo när avslutet kom. Men det var det enda svåra jag behövde göra på hela matchen.

 ?? Bild: Christian Flodin ?? Simon Forslund räddade när FCT behövde det som mest.
Bild: Christian Flodin Simon Forslund räddade när FCT behövde det som mest.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden