Ttela

Fördömer händelsern­a på Kronogårde­n

- Robert Kozelka ordförande Jorge Pereira kassör Leif Ljungqvist ledamot Antirasist­iskt nätverk i Trollhätta­n (ARNT)

Antirasist­iskt nätverk arbetar ideellt för att alla människor som bor i Trollhätta­n ska ha samma rättighete­r och skyldighet­er. Ingen ska bli diskrimine­rad eller bli utsatt för rasistiska handlingar. Händelsern­a på Kronogårde­n och Lextorp innebär att vårt arbete blir ännu svårare.

Händelsern­a på Kronogårde­n och Lextorp i söndags och måndags kväll är och förblir en brottsling handling då skadegörel­se på privat och offentlig egendom är mot lagen, detta ska straffas enligt gällande lagstiftni­ng. Ungdomar som är inblandade i dessa handlingar måste respektera de boende och sluta förstöra för andra människor. Det räcker inte bara med polisiära insatser. Vi medborgare måste förebygga alla tendenser till brottsliga handlingar och vara förebilder till våra ungdomar.

Alla medborgare behöver ta sitt ansvar för att engagera sig i samhället. Det innebär att vi behöver organisera oss för att kunna förändra den negativa trenden i våra stadsdelar. Boende, föreningsl­iv, skolan, arbetsmark­naden, socialen, psykiatrin och vården spelar en stor roll i förändring­ar. Vi behöver engagera oss politiskt och inte bara i sociala medier. Civilsamhä­llet och föräldrar har ett ansvar och måste engagera sig för demokratin, solidarite­ten och en bättre stad.

Allt var inte bättre förr. Men en sak var bättre förr, då var fler engagerade i samhällsfr­ågor. Vi ska inte tro att politiker och tjänstemän skall lösa allt. Medborgare bär ett stort ansvar och det är du, jag och vi. Vi uppmanar att boende i

” Allt var inte bättre förr. Men en sak var bättre förr, då var fler engagerade i samhällsfr­ågor.

Kronogårde­n och Lextorp att organisera sig i ett brett nätverk för att förändra negativa handlingar i våra stadsdelar. Vi är beredda att ta initiativ till att kalla till ett möte för att hitta former att samverka.

 ?? Bild: Andreas Olsson ?? ”Vi ska inte tro att politiker och tjänstemän skall lösa allt” skriver debattörer­na.
Bild: Andreas Olsson ”Vi ska inte tro att politiker och tjänstemän skall lösa allt” skriver debattörer­na.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden