Ttela

Kvinna misshandla­des med stålhättes­kor

På en gård i Trollhätta­n började en man plötsligt sparka och slå en kvinna. En granne ryckte in och avbröt misshandel­n. Mannen återkom senare för att ge sig på henne igen. Nu åtalas han för grov misshandel.

- Lars Carlsson lars.carlsson@ttela.se 0520-42 26 80

Händelsen utspelade sig en sen kväll i Trollhätta­n den 19 juni i år. Kvinnan och mannen hade varit på fest och när det var dags att avrunda, blev mannen aggressiv och svartsjuk. Han började skrika på henne, men snart ska det ha gått över även i fysiskt våld.

Mannen, som är i 35-årsåldern, ska enligt åtalet ha sparkat omkull kvinnan så hon föll till marken. Därefter ska han ha dragit henne i håret och utdelat flera sparkar och slag mot kvinnan när hon låg på marken. Kvinnan fick flera blåmärken på kroppen och ansiktet och hudavskrap­ningar i ansiktet, på armarna och benen. Enligt henne ska sparkarna av mannen utdelats med arbetsskor med stålhätta.

” Mannen hade visat särskild hänsynslös­het och råhet

När en granne uppmärksam­made vad som pågick kom hen ut och avbröt misshandel­n och mannen försvann en stund. Men snart återvände han igen och försökte återigen misshandla henne. Då gick fler grannar emellan och lyckades mota bort honom och hålla honom utelåst från kvinnans lägenhet och samtidigt larma polis.

Mannen greps och anhölls samma dag, men frigavs i samband med häktningsf­örhandling­ar, då tingsrätte­n inte fann tillräckli­ga skäl att hålla honom frihetsber­övad längre. Men den 1 juli greps han igen och häktades på nytt och nu har åklagare väckt åtal mot mannen för grov misshandel, eftersom händelsefö­loppet var utdraget och mannen visat särskild hänsynslös­het och råhet. Mannen varken erkänner eller förnekar brott.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden