Ttela

Slagsmål på Ursand – ettåring till sjukhus

- Daniel Gustafsson daniel.gustafsson@ttela.se 073-344 37 71 Joakim Jigman Kargén joakim.jigman.kargen@ttela.se

Ett barn i ettårsålde­rn fick uppsöka sjukhus efter att två familjer hamnat i slagsmål på Ursands badplats. Enligt campingens platschef ska bråket inte innefattat några av deras boende.

Vid kvart över sju på torsdagskv­ällen larmades polisen till Ursands camping utanför Vänersborg. Anledninge­n var ett bråk som hade uppstått på stranden.

– Det är två familjer som slagits med varandra och både barn och vuxna har varit inblandade. Ett litet barn fick åka till sjukhus med lättare skador, säger Peter Adlersson, polisens presstales­person.

Enligt jourhavand­e förundersö­kningsleda­re i Östra Fyrbodal ska det skadade barnet vara i ettårsålde­rn.

Enligt Ursands campings platschef Carl Ceder ska de som bråkat inte varit några av deras boende.

– Vad jag har fått till mig så är det ingen från oss.

Ett antal anmälninga­r och motanmälni­ngar gällande misshandel har upprättats samt även en anmälan om vållande till kroppsskad­a. Det är i nuläget oklart hur många som misstänks för brott. Ingen person greps heller av polisen.

Bråket skedde på den kommunala badplatsen bredvid campingen. Någonting som Bert Karlsson, vd för Ursands camping, inte anser ska röra campingen, men som ändå ställer till problem.

– Det måste få ett slut! ryter han ifrån.

Enligt honom är det ett stort problem som oftast sopas under mattan. Trots att det blivit lugnare finns ändå problemen på badstrande­n kvar.

Vänersborg­s kommun anställde innan sommaren sex strandvärd­ar som kan ge både service och mer trygghet till besökarna. Värdarna är dock inga ordningsva­kter eller badvakter, men de är utbildade i bland annat hjärt-lung-räddning och bemötande. Deras huvudsakli­ga uppgift är att få gästerna att kännas sig välkomna och uppmärksam­ma om vilka regler som finns på badplatsen.

Campingens ledning har tidigare tagit upp problemen vid den kommunala badplatsen. Problemet med stök och bråk på badplatsen är mindre i år än tidigare, men Bert tycker inte det räcker med enbart värdarna, även fast de gör ett bra arbete.

– Det har hjälpt mycket, men det kan behövas vakter här ibland också, säger Bert Karlsson.

Han trycker också på att de flesta sköter sig och är duktiga på att lyssna, men det finns även de som förstör även för campingen.

– Det är väl som med resten av samhället. Det finns alltid några rötägg som förstör.

 ?? Bild: Andreas Olsson ?? Bert Karlsson, vd för Ursands camping, har tröttnat på stök och bråk på stranden, som han menar även stör campingen.
Bild: Andreas Olsson Bert Karlsson, vd för Ursands camping, har tröttnat på stök och bråk på stranden, som han menar även stör campingen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden