Ttela

LNIK får drömstart i cupen

Efter torsdagens vinst mot Nittorp är Lödöse Nygård vidare i svenska cupen. Matchen, som slutade 4–1, gav LNIK en smakstart på sitt cupäventyr efter att ha kört över motståndet

- Sport:

Efter vårsäsonge­ns sista match sa Lödöse Nygårds tränare Roberto Jakobsson följande efter 0–6 mot Torsby:

– På slutet har det inte alls varit godkänt spelmässig­t. Vi får försöka repa mod under uppehållet.

Men någon särskilt lång sommarvila att repa mod på blev det inte för LNIK.

Under torsdagen fick de nämligen inleda höstsäsong­en i förtid

– endast tolv dagar efter Torsbymatc­hen – när det var dags för match i svenska cupen.

För motståndet stod Nittorps I K – ett lag som ligger strax ovanför nedflyttni­ngsstrecke­t i en av de

” Hon har fotbollen i sig. Henne behöver man inte ens säga till egentligen, utan hon har känslan för spelet och är bra med bollen.

Roberto Jakobsson tränare LNIK

andra division 1-serierna.

Men en dryg veckas uppehåll verkar ha varit fullt tillräckli­gt för hemmalaget LNIK som tog tag i tillställn­ingen direkt.

Högersprin­garen Rebecca Heinerås tryckte sig förbi på kanten gång efter gång och anfallaren Matilda Johansson snurrade upp motståndar­försvarare efter motståndar­försvarare, men Nittorp stod emot. Detta mycket tack vare den duktiga målvakten Esther Muliira Théen.

Trots flera frilägen dröjde det en halvtimme innan hemmalaget hittade nätet, och det genom den (väldigt) unga yttermittf­ältaren Wilma Andersson som stal en Nittorppas­sning, tvåfotade sig förbi en försvarare och placerade in ledningsmå­let i bortre krysset.

– Utmana, komma loss och lägga upp den i bortre. Såna gör hon på träning också, säger Roberto Jakobsson.

– Det är ett läge jag gillar, säger Andersson som inte klagar på att sommaruppe­hållet blev kort.

– Jag gillar ju att träna, så för mig räckte det med en vecka.

Målet var det första i a-laget för blott 14-åriga Wilma Andersson.

– Det är kul att börja tidigt och jag ser fram emot att komma in i det mer. Det är klart att det kommer ta tid, men jag märker att jag kommer in i det mer och mer, säger hon.

Lnik-tränaren om sin unga mittfältar­e:

– Hon har fotbollen i sig. Henne behöver man inte ens säga till egentligen, utan hon har känslan för spelet och är bra med bollen. Det är bara lite med fysiken och hon

behöver bli lite starkare, men alltså det fotbollsmä­ssiga ... Hon är en av de bättre på de flesta träningarn­a. Det kan bli en bra spelare.

Efter Anderssons mål fortsatte LNIK nöta på, men var något ivriga med att försöka slå den avgörande passningen och bollen rullade ofta ner till motståndar­målvakten.

Men i slutminute­rna av första halvlek utökade hemmalaget ledningen efter att Signe Bernlo skjutit i stolpen och Rebecca Heinerås tryckt in returen. Målet gjorde att LNIK kunde gå till paus med en tvåmålsled­ning som kunde – och borde – varit ännu större.

Den andra halvleken fortsatte som den första slutade, och LNIK tröttade ut Nittorp (som bara hade en avbytare med till matchen) mer och mer för varje minut.

I den 62:a minuten rullade Sofia Olsson in 3–0 i målvaktens högra hörn, och en knapp kvart senare letade sig ett inlägg från Elin Järvelä Hektor hela vägen in till 4–0.

Efter att Nittorp med matchen sista spark tryckt in ett tröstmål (även det via en Wilma Andersson, men inte samma som citeras ovan) kunde matchen sluta 4–1 till LNIK. En välbehövli­g vinst för hemmalaget som nästa vecka drar igång med seriespele­t igen.

– Det var ju skönt att få en vinst och göra några mål. Jag tycker att vi spelar ganska bra fotboll emellanåt, sen har de kanske inte ett jättestark­t lag idag, men det är viktigt för oss att komma tillbaka, för det har väl inte varit så bra här det sista. Så nu får spelarna lite självförtr­oende och lite glädje, säger Roberto Jakobsson.

?? Bild: Christian Flodin ??
Bild: Christian Flodin
 ??  ?? 14-åriga Wilma Andersson gjorde 1–0-målet. Hennes första i a-laget.
14-åriga Wilma Andersson gjorde 1–0-målet. Hennes första i a-laget.
 ?? Bild: Christian Flodin ?? lnik-kaptenen Matilda Bertilsson i närkamp med Nittorps kapten amanda Söderlind.
Bild: Christian Flodin lnik-kaptenen Matilda Bertilsson i närkamp med Nittorps kapten amanda Söderlind.
 ?? Bild: Christian Flodin ?? Nittorps målvakt Esther Muliira Théen slänger sig förgäves efter Wilma anderssons skott.
Bild: Christian Flodin Nittorps målvakt Esther Muliira Théen slänger sig förgäves efter Wilma anderssons skott.
 ?? Bild: Christian Flodin ?? Matilda johansson och Tova Svensson kämpar om bollen.
Bild: Christian Flodin Matilda johansson och Tova Svensson kämpar om bollen.