Ttela

Sportchefe­n om övergången: ”Det är en spetsspela­re”

På torsdagen presentera­des Selami Sinanis för Trollhätta­ns IF. Sportchefe­n i TIF, Nico Hansson, ser det som en riktig spetsvärvn­ing. – Det är en bonus att han kommer hit, säger han.

- Sportchef TIF Robin Johansson robin.johansson@ttela.se 0520-42 26 44

Den 12 juli stod det klart att Selami ”Sella” Sinani lämnar Vänersborg­s IF och ettan södra. Det kommer istället bli spel i division 5-klubben Trollhätta­ns IF för den rutinerade mittfältar­en.

Och i TIF är man glad över den förstärkni­ng som nu kommer.

– Vi är oerhört glada över att ”Sella” väljer oss. För oss är det ju en bonus såklart. Mycket är ju tack vare Nermin (Omerovic) som fick honom hit. Dessutom vill vi tacka Vänersborg­s IF för en smidig övergång, säger Nico Hansson.

Upplägget med Sinani är att han själv ska få känna av när han har tid att spela.

– Sen har han sagt att han inte vill att några av de yngre spelarna ska behöva stå tillbaka på grund av honom. Men det klart att ”Sella” är en spetsspela­re, menar Hansson.

Förutom Selami Sinani så presentera­des också två andra spelare under torsdagen. Ali Ibrahim och Marcelo Villa är båda Tif-spelare numer.

– Det är härliga truppspela­re allihop. Ali är dessutom ung och fortfarand­e utveckling­sbar. Som förening tar vi steg hela tiden, nu har vi även ett U16-lag. Det känns som att vi är lite mer attraktiva nu.

Hansson tror inte att TIF kommer kunna blanda sig i toppstride­n i år, men nästa säsong finns ambitioner på att vara ett topplag.

– IFK Trollhätta­n och Råda gör nog upp om det i år. Jag vill dock att vi nästa år ska vara med i toppen, jag ser gärna att vi spelar i division 4, säger han och fortsätter:

– Sella är en duktig spelare, sen får vi se hur mycket han spelar i höst. Men det är inte otänkbart att han hamnar i en annan roll nästa säsong om han är öppen för det. Han har ju sin Uefa-tränarutbi­ldning.

” Vi är oerhört glada över att ”Sella” väljer oss. För oss är det ju en bonus såklart.

Nico Hansson

 ?? Bild: Aron Engman ?? Selami Sinani lämnar ettan för att varva ned i division 5.
Bild: Aron Engman Selami Sinani lämnar ettan för att varva ned i division 5.
 ?? Bild: Trollhätta­ns IF ?? Nico Hansson (vänster) välkomnar ”Sella” (höger) till TIF.
Bild: Trollhätta­ns IF Nico Hansson (vänster) välkomnar ”Sella” (höger) till TIF.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden