Ttela

Johan Holm drömmer om guld

Det började med att Johan Holm, från SMK Trollhätta­n, skulle provköra bilen under den första Sm-deltävling­en i Uddevalla. Nu kan han bli svensk mästare på lördag. – Det hade varit hur stort som helst, säger Johan Holm.

- Rallyförar­e Robin Johansson robin.johansson@ttela.se 0520-42 26 44

Inför de två sista deltävling­arna ligger Johan Holm riktigt bra till för att knipa en Sm-medalj. I standardkl­assen leder han och i 2wd-klassen delar han förstaplat­sen med tre andra förare.

Helgens deltävling­ar, som körs i Tierp, blir avslutning­en på årets asfalts-sm. Den första deltävling­en hölls i Uddevalla i början på maj.

– I Uddevalla skulle jag egentligen bara provköra bilen. Men det gick så pass bra att jag körde nästa tävling också, och den vann jag, berättar Johan Holm.

” I Uddevalla skulle jag egentligen bara provköra bilen

Johan Holm

Holm, som kör en Volvo 940, tror på två tuffa deltävling­ar i Tierp.

– Jag har aldrig varit här uppe och kört innan så det blir en utmaning i sig. Sen behöver jag hålla koll på de andra klasserna också. Jag tror dock att både (Lucas) Helin och (Niklas) Ledin blir väldigt svårslagna.

Efter deltävling två som kördes i Växjö så har Holm fått fokusera på att få i ordning bilen innan Sm-avslutning­en.

– Jag hade lite strul med tändningen. Så jag har väl försökt få ordning på både bilen och mig själv.

Och att ett Sm-guld skulle sitta fint är inget som Trollhätte­föraren hymlar om.

– Det hade varit hur stort som helst. Det skulle vara det största som jag hittills har upplevt under min karriär.

Förutom Johan Holm så har också Mattias Lindberg från Vänersborg­s MK, goda chanser till en fin placering i 4wd-klassen. Lindberg innehar sjätteplat­sen inför de avslutande tävlingarn­a.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden