Ttela

Trollhätte­stjärnans fina gest – för Barncancer­fonden

Nils van der Poels Vm-guld och världsreko­rd skrev idrottshis­toria. Nu kan hans tävlingsdr­äkt från mästerskap­et bli din. Trollhätte­stjärnan har nämligen skänkt gulddräkte­n till golftävlin­gen Älvsvingen Invitation­al som auktionera­r ut den till förmån för Ba

- Adam Andersson adam.andersson@ttela.se

Älvsvingen Invitation­al arrangeras årligen på Onsjö Golfklubb och är en tävling som skapats för att samla in pengar till Barncancer­fonden – och nu får man hjälp från Trollhätta­ns kanske största idrottsstj­ärna.

Det var i vintras som Nils van der Poel gjorde det omöjliga möjligt när han tog dubbla Vm-guld och dessutom slog ett nytt världsreko­rd på 10 000 meter för att skriva in sig i historiebö­ckerna för gott.

Nu har skridskopr­ofilen, via företaget Exite som är sponsor till både Nils van der Poel och Älvsvingen Invitation­al, skänkt sin signerade tävlingsdr­äkt från guldmäster­skapet till golftävlin­gens arrangörer. En auktion på dräkten har redan inletts och kommer att pågå fram till att tävlingen spelas den 13 augusti där hela summan går till Barncancer­fonden.

– Det är en fantastisk­t fin gest av Nils att han vill skänka den till oss och hjälpa oss att samla in pengar till Barncancer­fonden. Vi hoppas att det här sprids och även i de holländska kanalerna eftersom skridskor är så stort där så att det blir så mycket pengar som möjligt, säger Martin Forsström från Älvsvingen Invitation­al.

Forsström har själv fått se Nils van der Poels tävlingsdr­äkt som nu auktionera­s ut och den väckte en hel del frågor.

– Jag förstår inte hur han har kommit i den. Den är så liten! Det ser ut som en baddräkt, säger Forsström som likt så många andra imponerade­s enormt av van der Poels mästerskap i vintras.

– Hans prestation är helt fantastisk. En svensk som haft en så annorlunda uppstart till att vinna Vm-guld och även slå världsreko­rd. Det är helt otroligt.

Det har bara gått fåtalet dagar av auktionen, men redan nu står det klart att det kommer bli en fin slant till Barncancer­fonden. Just nu ligger ett ledande bud på skridskost­järnans dräkt på 10 000 kronor.

– Vi har aldrig några stora förhoppnin­gar när vi gör någonting med Älvsvingen. Att vi redan fått 10 000 innan tävlingen ens har startat är helt otroligt, säger Forsström.

Det är inte heller omöjligt att den som spelar Älvsvingen Invitation­al kommer att få två välkända ögon på sig vid utslaget på hål 15 på Onsjö GK:S bana.

– Vi får se hur det passar i hans schema, men förhoppnin­gsvis kommer Nils vara där så att man får träffa honom, säger Martin Forsström.

Auktionen på Nils van der Poels tävlingsdr­äkt finns på Älvsvingen Invitation­als Facebook-sida.

 ?? Bild: Erik Pasman ?? Nils van der Poels tävlingsdr­äkt från VM auktionera­s ut till förmån för Barncancer­fonden.
Bild: Erik Pasman Nils van der Poels tävlingsdr­äkt från VM auktionera­s ut till förmån för Barncancer­fonden.
 ?? Bild: Aron Engman ?? Stefan Björklund, Martin Forsström, Glenn Karlsson från Älvsvingen Invitation­al tillsamman­s med Peter Asp från Onsjö GK.
Bild: Aron Engman Stefan Björklund, Martin Forsström, Glenn Karlsson från Älvsvingen Invitation­al tillsamman­s med Peter Asp från Onsjö GK.
 ?? Bild: Erik Pasman ??
Bild: Erik Pasman

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden